Tiistain fitness-ruokana kvinoaa ja uunivihanneksia

Kvinoaa ja uunivihanneksia

Siitä ei ole kauaakaan, kun ystäväni antoi minulle reseptin, johon tuli kvinoaa. En oikeastaan ollut kuullut siitä aiemmin, joten kysyin siitä vanhalta ystävältäni Googlelta. Ja vau, nuo pienet pallerot ovat monilahjakkuuksia! Kvinoassa on tuplasti proteiinia riisiin nähden ja se on lisäksi hyvä kalsiumin ja magnesiumin lähde. Lisäksi kvinoa sisältää paljon erilaisia B-ryhmän vitamiineja, sekä E-vitamiinia ja ravintokuituja. Se on yksi maailman vähiten allergisoivista viljatuotteista ja näin hyvä vaihtoehto vehnälle. Kvinoassa on myös aminohapot kohdillaan ja se sisältää kaikkia yhdeksää välttämätöntä aminohappoa ja on näin ollen täydellisten proteiinien lähde.

Kaksi annosta:

–          2 paprikaa (minkä väristä tahansa), kuutioituna

–          1 iso kesäkurpitsa, kuutioituna

–          1 pieni fenkoli, ohuina viipaleina

–          1 rkl kookosöljyä

–          1 tuoretta rosmariinia, silpuksi leikattuna

–          1 tl tuoretta timjamia, silpuksi leikattuna

–          Suolaa ja pippuria

–          150g kvinoaa

–          3½ dl kasvislientä

–          2 valkosipulin kynttä, puristettuna

–          3 rkl tuoretta persiljaa, silputtuna

–          40g pinjansiemeniäLämmitä uuni 200-asteiseksi. Laita paprikat, kesäkurpitsat ja fenkoli uunivuokaan. Ripottele päälle rosmariini, timjami ja kookosöljy. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita puhtain käsin. Paista uunissa 25-30 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä ja kullanruskeita.
Sillä välin huuhtele kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Laita huuhdeltu kvinoa, kasvisliemi ja valkosipuli pataan, laita kansi päälle ja kiehauta. Anna kiehua hiljalleen 12-15 minuuttia, kunnes liemi on lähes kokonaan haihtunut.
Ota kasvikset uunista ja kaada kvinoa niiden päälle uunivuokaan. Sekoita ja ripottele pääle persiljaa ja pinjansiemeniä ja tarjoile.
Hyvää ruokahalua!

—- English —-

Not long ago I got a recipe from a friend with quinoa. Truly, I had never heard about it before, so I went and asked about it from my old friend Mr. Google. And wow, this little balls are multi-talents! With double the protein content of rice, quinoa is also a very good source of calcium and magnesium. It also contains good levels of several B vitamins, vitamin E and dietary fiber. Quinoa is among the least allergenic of all the grains, making it a fantastic wheat-free choice. And it has an excellent amino acid profile, as it contains all nine essential amino acids making it a source for complete protein.


Ingredients for 2 portions:

 • 2 bell peppers (whatever color you’d like), chopped in pieces
 • 1 big zucchini, chopped in pieces
 • 1 small fennel, finely sliced
 • 1 tbsp coconut oil
 • 1 tsp fresh rosemary, finely chopped
 • 1 tsp fresh thyme, finely chopped
 • pepper and salt
 • 150g quinoa
 • 350ml vegetable stock
 • 2 garlic cloves, mashed
 • 3 tbsp. fresh parsley, chopped
 • 40g pine nuts
  Lets go!

Heat the oven to 200°C. Put the bell peppers, zucchini and fennel in a baking dish. Sprinkle on the rosemary, thyme and coconut oil. Season with salt and pepper and mix with clean hands. Roast in the oven for 25-30 min, until the vegetables are soft and lightly browned.

In the meantime, rinse the quinoa according to the package’s instructions.  Place the rinsed quinoa, vegetable stock and garlic into a pot, put the lid on and bring to a boil. Let it simmer for 12-15 min, until the stock is nearly absorbed.

Take the vegetables out of the oven and pour the quinoa over them onto the baking dish. Mix, sprinkle with parsley and pine nuts, and serve.

Enjoy your meal! 

2 Comments

Post A Comment