Vihdoin irti tupakasta Champixin avulla!

Ja tässä mina nyt olen! 28 vuotta ja olen ollut ilman tupakkaa hieman yli 6 viikkoa. Tiedän, että jotkut ihmiset sanovat, ettei se ole paljon, ja tiedänhän itsekin ihmisiä, jotka ovat aloittaneet tupakoinnin uudelleen vuosien jälkeen. Tupakointi on riippuvuus, ja kuten kaikki riippuvuudet, niistä ei ikinä täysin parane. Pään sisällä tulee aina olemaan pieni ääni, joka sanoo, että ”aina voi vain yhden polttaa”. Mutta ”vain yhtä” ei ole olemassa. Kehosi muistaa tupakoinnin ja ”vain yksi” voi olla jo tarpeeksi riippuvuuden uusiutumiseksiJa näinhän se on kaikkien riippuvuuksien kanssa – niin ”pienen” sokeririippuvuuden, jossa telkkarinkin katsominen ilman karkkia on mahdotonta, kuin alkoholi- ja huumeriippuvuuksienkin kanssa. Riippuvuuden vahvuus on aina subjektiivista. Minulle tupakanpolton lopettaminen oli erittäin iso asia. Se vaati minulta paljon työtä, että sain mieleni lopettamisen tilaan. Tällä kertaa myös käännyin lääkärin, joka antoi minulle Champix-lääkettä lopettamisen helpottamiseksi. Ja silti vielä edelleen unelmoin päivittäin uudelleen aloittamisesta. Tiedän, että minulle se ”vain yksi” tupakka olisi tarpeeksi saamaan minut uudelleen koukkuun.Mutta juuri nyt minusta tuntuu tosi hyvältä! Minua ei enää yskitä, kestävyyteni tuntuu paremmalta ja ajattelen tupakointia yhä vähemmän ja vähemmän. Olen iloinen, että olen nyt siinä vaiheessa, että olen saavuttanut jo niin paljon, etten halua enää aloittaa uudelleen. Viimeinen iso testi on nyt huhtikuussa, kun matkaamme Itävaltaan perhettäni ja ystäviäni tapaamaan. Mutta olen varma siitä, että matka tulee menemään hyvin.  

Tässä vielä muutamat tilastot tukapanlopettamis-sovelluksestani:

Tupakoimattomat päivät: 44

Polttamatta jätetyt tupakat: 671 (noin 34 askia)

Retkahdustupakat: 0

Säästetty raha: 202€

Säästetty aika: 2 päivää, 7 tuntia ja 56 minuuttia

Hengittämättä jätetyn nikotiinin määrä: 402,6mg

Hengittämättä jätetyn tervan määrä: 6g 710mg

—- English —-

And here I’m now! 28 years old and cigarette-free for a bit over 6 weeks. I know some people will say now that that’s not long and I know also know people who’ve started again after years of not smoking. Smoking is an addiction and like with all addictions, if you’ve had it, you will never be completely cured. There will always be this little voice saying: “You can always try just one.” But that’s the thing, there is no “just one”. Your body still knows the smoking pattern and it could be enough start it all up again.

And this is how it is with every addiction! From a “small” sugar addiction, in which you can’t watch TV without eating candies, to alcohol and all the way up to hard drugs. And the intensity of an addiction is always subjective. For me, stopping smoking was a really big thing. It took me a lot of work to prepare my mind to know it’s the time to stop. This time I also asked help from a doctor who gave me “Champix”, which is a medicine that helps quitting. And still I dream about starting again every second of every day. I know that that “just one” cigarette would be enough for me to be completely in again.

But at the moment I’m feeling great! I have no cough anymore, my stamina seems to be limitless and I think about smoking less and less. I’m happy to be at a point now, where I have reached so much already that I don’t want to start again. The last big test for me will be now in April, when we go to meet my family and friends in Austria. But I’m sure that it will go well.

Here are just a few stats from my non-smoking app:

Days without smoking: 44

Cigarettes not smoked: 671 (~34 packs)

Cigarettes of relapses: 0

Money saved: 202€

Time saved: 2d 7h 56m

Nicotine (not inhaled): 402,6mg

Tar (not inhaled): 6g 710mg

Tags:
2 Comments
 • Anniina Jalkanen
  Posted at 17:47h, 05 April Reply

  6 viikkoa on todella hyvin ja pitkä aika mistä tahansa riippuvuudesta irtaantuessa! Aika näppärä toi sovellus. Varmasti motivoi vielä lisää kun näkee paljon on säästänyt sekä rahallisesti että terveydellisesti. Keep going! 🙂

  https://anniinajalkanen.blogspot.fi

 • Outi Karita
  Posted at 07:48h, 08 April Reply

  Hienoa! Tuo sovellus on varmasti melko motivoiva ja oli itsekin mielenkiintoista nähdä nuo eri luvut, aika iso rahallinenkun säästö, mutta terveydellinen ennenkaikkea 👌

Post A Comment