Mitä mukaan matkalle lasten kanssa? Lista helpottamaan pakkausta.

Olen tässä viimepäivät koonnut listaa, mitä mukaan matkalle lasten kanssa. Ajattelin jakaa listan myös teille, jos siellä ruudun toisella puolella joku äiti tai iskä on pohtinut samaa. Listahan olisi varmasti hyvinkin erilainen, jos lapsilta kysyisi, mitä mukaan matkalle lasten kanssa? Mikäli Amelie olisi saanut päättää, niin matkalaukuista löytyisi näiden lisäksi vähintään Elsa-mekko ja roppakaupalla muuta Frozen-kamaa.

Itävaltaan lähtö lähestyy ja sohvan päälle alkaa nousta Alppien tai vähintään Haltin kokoisia vaatekasoja. Pakkaus on siis aloitettu. Meille on tullut jonkun verran kyselyitä, mitä mukaan matkalle lasten kanssa. Mikä on turhaa, mikä tärkeää ja mikä kannattaa pakata käsimatkatavaroihin. Ajattelin koota teille valmiin lista, mitä meillä pakataan mukaan lasten kanssa matkustaessa. Halutessasi voit vaikka tulostaa listan ja vetää kynällä yli, kun homma on hoidettu.

Mitä mukaan matkalle lasten kanssa?

Käsimatkatavarat

– Vaihtovaatteet. Totuus nyt vaan on, että vaippa ei pidä ja mehut kaatuu päälle, jos unohdit pakata vaihtovaatteet. Mikäli vaihtikset löytyy vältetty suurella todennäköisyydellä myös vahingoilta.

– Evästä. Vältä verensokerin lasku ja sen aiheuttama “ärripurri”-fiilis. Eväitä napostellessa kuuluu hyvin myös välilaskuilla aika. Pienten lasten kanssa matkustaessa useimmiten myös nesteitä saa viedä koneeseen.

Puuhapussi. Yksi pussi/reppu täynnä tekemistä. Äläkä vaan vilauta koko laukkua kerrallaan, vaan anna pikkuhiljaa uutta tekemistä, näin kuluu helposti tunti jos toinenkin, etkä tarvitse edes Ipadia. Esim. kynä ja paperia, matkapelit, kiikarit (voi bongailla autosta pellolle ja lentokentällä lähteviä lentokoneita, yms)

Lasten unilelut. Matkalaukut voi mennä hukkaan ja jos uni ei tuli ilman unilelua, niin voi perillä illalla tulla vähän ongelmia.

– Lentojen nousuiksi ja laskuiksi jotain syötävää. Esim. isommalle purkkaa ja vauvoille maitoa, tutti, yms. Näin vältetään korvien meneminen lukkoon.

– Orodrops-korvatipat. Olen itkenyt lentokoneessa voi niin monet kerrat, kun korvat ovat olleet niin pahasti lukossa. Nykyään lennot menee kivuttomasti näiden puuduttavien korvatippojen avulla ja myös lapsilla on kivuttomat lennot. Huomioithan kuitenkin, ettei tippoja saa laittaa putkitettuihin korviin.

Tula/Manduca/Ergo, mikäli sinulla on vauva tai pikkutaapero. Ihan superhelppoa liikkua lentokentällä, kun pienin pysyy iholla kiinni ja kummatkin kädet on vapaana.

– Käsimatkatavaroihin saa monissa lentoyhtiöissä ottaa myös turvaistuimen, joka helpottaa liikkumista seuraavassa paikassa.

Quinny Zapp Extra- rattaat saa myös useimmissa lentoyhtiöissä ottaa mukaan käsimatkatavaroihin. Helpottaa liikkumista lentokentällä, kun saa alusta loppuun olla rattaat messissä.

Kamera+laturi

Tietokone+laturi

– PASSI

– PUHELIN (plus laturi ja mahdollisesti kuulokkeet)

– RAHAPUSSI

– LENTOLIPUT

– MATKAVAKUUTUSKORTIT (yms. muut tärkeät paperit)

-LÄÄKKEET (Tarkista, mitä lääkkeitä saat viedä koneeseen ilman reseptiä. Me olemme yleensä ottaneet käsimatkatavaroihin tulehduskipulääkkeet itsellemme, sekä lapsille. On inhottava huomata perillä, että laukut meni hukkaan ja pienimmäisellä nousi korkea kuume.)Seuraavaksi tulee ruumaan pakattavat tavarat. Lista on huomattavasti lyhyempi, vaikka tavaraa oikeasti on enemmän. Meillä ruumaan menevät matkalaukut täyttyvät lähinnä ainoastaan vaihtovaatteista.

Ruumaan

Vaihtovaatteita (tarkista onko paikan päällä pesu mahdollisuuksia?)

hygieniatarvikkeet (dödöt, hammasharjat, hammastahnat, shampoot, hoitoaineet, meikit, hiusharja, hiusten muotoilutuotteet, pinnit, ponnarit, pannat)

Ruokapurkkeja. Perheen pienimmille kannattaa ehdottomasti varata matkaan ruokapurkkeja. Voi olla, että saapuessasi perille lähin kauppa on 5km päässä ja sekin suljettu. Silloin on hyvin helpottavaa kaivaa laukusta iltapuuro lapselle ja etsiä uusi kauppa seuraavana päivänä.

Vaihtokengät. Viime kerralla Itävaltaan mentäessä unohdin isomman neitimme sandaalit kotiin. Yli 30-asteen lämmössä oli ihan jees vaihtaa lenkkarit välillä sandaaleihin. Toki Amelie oli unohduksesta ihan onnellinen saadessaan uudet kengät.

Onko teillä jotain muuta mielessä, mitä mukaan matkalle lasten kanssa?

Tyttöjen superihanat pipot saatu Kiddowilta, klik

 —- English —-

Our trip to Austria is approaching and as a proof of that, we have clothes piling up on our couch that put the Alps to shame – or at least Halti. So the packing has begun. A lot of people have asked us what to pack when travelling with kids. What to take with you, what to leave and what to pack to the cabin. I tried to make a list of what we pack with us when we travel with kids. If you’d like, you can print out the list and cross things off as you get them done.

Hand luggage

– Spare change of clothes. The truth is that if you forget to take a spare change of clothes, the diaper will end up leaking or your kid will have his/hers juice spill over. If you have spare clothes, you’ll most likely end up avoiding an accident like that.

– Snacks. Avoid the crash of blood sugar and the grumpiness that follows. Snacks are also a good way to pass time on a layover. With small kids you’re also often allowed to take liquids inside the cabin.

– Pastime bag. A backpack full of things to do. Be careful not to let your child have access to everything at once, but give him/her a little bit at a time. This is a good way to make the time fly, and even without an iPad. For example, a pen and paper, travel-size games, binoculars (your child can easily spot things for a car, such as departing airplanes).

– The kids’ comfort objects, such as stuffed animals. The luggage can get lost and if the kids can’t sleep without their comfort objects, the first night in the destination can get complicated.

– Something to snack on during departures and landings. For example, gum for the older kids and milk or a pacifier for the baby. This is how you can avoid the kids’ ears from blocking.

– Orodrops. I’ve cried on a plane plenty of times because my ears have been so blocked. Nowadays flying is effortless, thanks to these numbing eardrops. This ensures that also the kids have a painless flight. Please note, that these drops are not to be put into piped ears.  

– Tula/Manduca/Ergo if you have a baby. It is so easy to move around the airport when you have your youngest against your skin and both hands free.

– Many carriers let you take a safety seat onboard to make going from one place to another a little easier in your destination.

– PASSPORT

– PHONE

– WALLET

– TICKETS

INSURANCE DOCUMENTS

MEDICINE (Check what medicine you’re allowed to take onboard without a prescription. We usually take inflammatory drugs in our hand luggage for us and the children. It is not fun to get to the destination, realize the luggage is lost and your child has a high fever.)

Next up is checked luggage. The list is noticeably shorter, even though they actually contain more stuff. Our checked luggage is usually filled with just spare clothes.  

Checked luggage

– Clothes (check the destination for laundry possibilities)

– Toiletries (deodorant, toothbrush, toothpastes, shampoos, conditioners, makeup, hair brush, hair products, pins, hair ties, hairbands)

– Food for the little ones. It is good to have food jars for the youngest in the family in case the stores are closed when you arrive. That’s a good time to dig up that porridge for your child and go to a store the following day.

– Spare shoes. Last time I went to Austria, I forgot Amelie’s sandals at home. Although, Amelie was happy about me forgetting her sandals since he got a new ones. It was quite alright to change her sneakers into sandals in the 30-degree heat.

Girl´s super nice beanies from Kiddow, klik

Mitä mukaan matkalle lasten kanssa -postaus

No Comments

Post A Comment