Luulitko meidän avioliittomme olevan täydellinen?

Erilaiset luonteet, kumpikin temperamenttisia, kielimuuri, erilaiset taustat ja kulttuurit. Voiko joku väittää, että elämämme olisi helppoa tai täydellistä?!

Meillä on yhtälailla vastoinkäymisiä kuin muillakin. Meidän elämämme ei ole suoraan sadusta,  vaikka olisit sellaisen kuvan saanutkin.

Minä ja Josefina emme aina ole samaa mieltä kaikesta. Olen ihminen, jonka täytyy saada suunnitella, kun taas Josefina on enemmän näitä chillejä Let it Go -tyyppejä. Hän rakastaa juhlia! Josefina voisi juhlia jokaista liputuspäivää vain juhlimisen ilosta. Ja ihan totta suomalaiset, teillä on ihan liikaa liputuspäiviä. Minulle riittäisi juhliksi syntymäpäivät ja joulu. Ja mitä tulee lastenkasvatukseen, minä olen se tiukempi vanhempi, ja Josefinalla taas on kaunis, luonnollinen kärsivällisyys lasten suhteen.

Näiden eroavaisuuksien takia meillä on ollut jo monia vaikeita ja tunteikkaita keskusteluita. Myös esimerkiksi silloin, kun kohtaamme kulttuurieroja. Esimerkiksi, olin todella järkyttynyt kuullessani, että täällä vanhemmat laittavat vauvansa ulos rattaisiin nukkumaan talvella. Jos naapuri Itävallassa tuollaista huomasi, olisivat vanhemmat varmasti pian telkien takana. Josefina sanoi, että vauvat nukkuvat paremmin kylmässä ja raikkaassa ilmassa. Siihen minä vastasin, että on hyvin mahdollista että nukkuvat ikuisesti.

Olisi hienoa sanoa, että olisimme keskustelleet nyt kaiken halki ja elämämme olisi kuin sadusta. Ei nyt ihan, mutta voin kertoa, että olemme oppineet jokaisesta riidasta. Askel askeleelta tulemme lähemmäs elämää, jota haluamme elää ja aiomme opetella päivä päivältä olemaan parempia toisillemme.

Ehkä juuri tämä on jo salaisuutemme, jotain, joka sitoo meidät yhteen. Otamme kirjaimellisesti hääpäivänämme vannomamme valat, joissa lupasimme Jumalan edessä seistä toinen toistemme rinnalla niin hyvinä kuin erityisesti niinä huonoinakin aikoina. Lupasimme, ettei eroaminen ole meille vaihtoehto, että selvittäisimme asiat yhdessä ja palvelisimme toinen toisiamme päiviemme loppuun asti.

Tämä lupaus on rakkautemme perusta ja se, mitä jää jäljelle, kun perhoset vatsasta katoavat.

-Dom

—- English —-

Different characters, both temperamental, a language barrier, different backgrounds and cultural differences. Is there anyone who thinks our relationship is perfect or easy?!

We struggle no less than other couples or less hard. Our life is not a fairytale.

Josefina and I, we don’t often share the same opinion on things. I’m a person who plans everything, whereas Josefina is more the “Let it go -gal”. She loves to party! She could celebrate every flag day just for the sake of celebrating. And seriously guys, you have way too many of them in Finland. I could do with only birthdays and Christmas. Also, what comes to raising kids, I’m the stricter one and, on the other hand, Josefina has this beautiful, natural patience with them.

Because of each of these differences, we have already had some hard and emotional discussions. Also, when we sometimes face cultural differences. For example, I was truly shocked when Josefina told me that here, in the wintertime, parents put their babies outside to sleep in the stroller. In Austria, you’ll probably go to prison if neighbors see you doing this. She told me that babies sleep much better in the cold and fresh air. And I said that sometimes they sleep forever.

I would really like to say that now we’ve talked everything through and we are living a fairytale life. Not quite, but what I can say is that we have learned something out of every fight. Step by step we come closer to the life we want to live and that we will continue until we get there.

And maybe that’s already our secret. That’s what binds us together. We take literally these vows we have given on our wedding day in front of God, the vows to stand on each other’s side in good and especially in bad times, to not have  splitting up as an option for us, to want to work everything through together and serve each other until the end of our days.

This promise is the foundation of our love and what will remain when the butterflies in our stomachs leave us.  

 

Tags:
,
3 Comments
 • diewithyou
  Posted at 07:03h, 08 May Reply

  Loving the realism of this post!
  While I personally don’t believe in god, i think marriage is a beautiful choice we make – till death do us part.
  It’s true that the butterflies aren’t eternal (experienced that), but nothing compares to the loyalty, honesty, support and history of the mutual experiences and lessons that we share by growing together.

 • Sussu
  Posted at 07:48h, 08 May Reply

  No nyt jäi vaivaamaan, että nukkuiko teidän lapset loppujen lopuksi talvella ulkona?😉

  Meillä tyttoä ei saa päiväunille sisätiloihin, ulkona nukkuu kuin tukki ☺ En ole ikinä aatellut, että muualla ei tehdä näin! Tai että muualla suorastaan kammoksuttaisiin tällaista tapaa.

  Hyvää alkavaa viikkoa!☺

  • fitfunfamily
   Posted at 21:18h, 20 May Reply

   Hello! Sun viesti oli jotenkin hävinnyt tänne eikä siitä ollut tullut mulle ilmoitusta, pahoittelut siis vastaamisen kestosta! Mutta siis pääsimme kyllä yhteisymmärrykseen, että lapset voi nukkua ulkona, mutta eipä he oikeastaan ulkona ole nukkuneet. Vaunulenkeillä on tytöt nukkuneet vaunuissa, mutta muuten oikeastaan sisällä. Ehkä loppupeleissä se olinki meikä, joka ei vaan malttanut laittaa lapsosia yksisteen ulos unille 😀 Nää kultturierot on kyllä välillä hassuja, kun niin normi asia itelle voi olla ihan outo toiselle! Oikein hyvää loppu viikkoa! 🙂

Post A Comment