Euroopan nähtävyydet | Top 5 nähtävyyttä Keski-Euroopassa

Euroopan nähtävyydet lapsille legolandian ja disneylandian lisäksi. Lasten kanssa matkustaessa, meille on todella tärkeää, että lapset nauttivat reissukohteistasmme myös. Keräsimme teille muutaman paikan Keski-Euroopassa, joissa kannattaa ehdottomasti käydä myös lasten kanssa. Nämä kaikki paikat ovat vain muutaman tunnin ajomatkan päässä toisistaan. Olen ehkä vähän kateellinen, että Tirolista oli niin lyhyt matka kaikkialle.

Euroopan nähtävyydet lapsille

 1. Tirolin Alpit

Tämä tuskin tarvitsee sen enempää selittelyjä, koska Alpit. Ne nyt vaan on niin kauniit, että niitä on ihan pakko käydä ihailemassa. Myös kiipeilijöille Alpit on ihan täydellinen mesta, laskettelusta tai vaeltamisesta puhumattakaan. Lähes joka kylästä lähtee vuorille eripituisia ulkoilureittejä. Karttoja ja lisätietoja reiteistä löydät mm. kylien infopisteiltä sekä Tirolin ystävälliset ihmiset auttavat myös mielellään. Halutessasi pientä kulttuurielämystä ja shoppailua myös reissaamiseen, kannattaa ehdottomasti vierailla myös Innsbruckissa.euroopan nähtävyydet

 1. Swarovski-maailma

Swarovskin taianomainen Kristallimaailma on luotu pieneen idylliseen Wattenssin kylään. Kylä sijaitsee aivan Innsbruckin kupeessa. Vettä suustaan syöksevä jättiläinen toivottaa sinut tervetulleeksi uumeniinsa. Kristallimaailmassa maanalaisissa ihmehuoneissa pääset tutustumaan kristallin eri väreihin ja muotoihin. Vietät helposti päivän ihastellen tätä paikkaa! Tästä paikasta tykkää varmasti jokainen perheen pienimmästä lähtien, eikä vähiten sen takia, että siellä on myös viisi kerroksinen leikkipuisto. Postauksen vierailustamme täällä pääset lukemaan tästä. Lisää reissustamme Swarovski-maailmassa pääset lukemaan täältä,klikEuroopan nähtävyydetEuroopan nähtävyydet

 1. Tirolissa sijaitseva AlpenZoo

Alppien syleilyssä sijaitsee myös AlpenZoo eläintarha, jossa varsinkin perheen pienimmät viihtyvät. Eläintarhaan kannattaa pakata eväät mukaan, koska maisemat ovat täydelliset myös pienelle picnicille.Euroopan nähtävyydetEuroopan nähtävyydet

 1. Saksassa sijaitseva Schloss Neuschwanstein

Ihana satulinna Alppien rinnalla. Tämän upeampaa rakennuspaikkaa linnalle tuskin voisi edes olla. Neuschwanstein lukeutuu Saksan suosituimpiin nähtävyyksiin ja joka vuosi siellä käy huimat 1,4 miljoonaa turistia. Linnan läheisyydessä oli myös Alpsee-järvi. Kirkkaan, tummansinisen veden toisella rannalla näkyy jylhät Alpit. Järven rannalla oli ihana istua hetkeksi, nauttia kauniista maisemasta, hyvästä seurasta ja syödä hieman eväitä. Linnoja ja luontoa rakastaville tämä paikka on ihan must!Euroopan nähtävyydetEuroopan nähtävyydet

 1. Gardajärvi

Kristallinkirkas järvi Alppien juurella. Pikkukaupunkien reunustama Gardajärvi on pakko nähdä. Tiesitkö muuten, että Gardajärven ympäri kulkeva tie, joka menee vuoroin ylös vuorille ja vuoroin alas järven rantaan, näkyy myös Bond-elokuvassa? Olitpa yksin, kaksin, perheen tai ystäviesi kanssa, niin Gardajärven läheisyydestä löytyy varmasti jokaiselle jotain. Paikka on kuin paratiisi niin aktiiviurheilijoille kuin rennosti chillaileville. Ja plussana tietty Italian gelato-jäätelöt.

Nämä Euroopan nähtävyydet on ehdottomasti ansainnut FitFunFamily-blogin takana olevien suosittelun.

—- English —

Are you about to travel to Central Europe? We’ve got some tips for you on places to visit. All of the places are located fairly close to each other, since they’re no more than a couple of hours’ drive away.

 1. The Tirolian Alps

I don’t think this first place on our list needs any explanations, well, because the Alps. They’re just simply so beautiful that one needs to go and admire them. The Alps are a wonderful location for people who like climbing, not to mention skiing and hiking. There’s different kinds of trails in almost every village. You can find maps and more info in, for example, the villages’ information kiosks. Also, the villagers are kind and willingly help tourists. And if you want to add some culture and shopping to your trip, you should definitely visit Innsbruck.

 1. The Swarovski Crystal World

The magical Swarovski Crystal World is located in the idyllic village of Wattens. The village is right next to Innsbruck. You too will be welcomed in with a giant that’s bursting water out of its mouth. In the underground wonder room, you’ll get to know the different shapes and sizes of crystals. You’ll easily spend a day gazing at this place! The whole family will love it and not least because of the five-story playground. Here’s the link to the post about the crystal world.

 1. AlpenZoo

Also located by the Alps is Alpen zoo, a zoo that especially the smallest family members will enjoy. You should definitely pack some snacks with you and have a picnic by the beautiful scenery.

 1. Schloss Neuscwanstein in Germany

A lovely fairytale castle by the Alps. I can’t think of a better place for a castle than this. Neuschwanstein is one of the most popular sights in Germany with its 1.4 million annual tourists. There, close to the castle is also the lake Alpsee. You can see the mighty Alps on the other side of this clear deep blue lake. It was wonderful to sit by the lake for a while, enjoying the view, good company and snacks. This place is a must for people who love castles and nature!

 1. Lake Garda

Lake Garda, located by the Alps, has crystal clear water. It is surrounded by small towns and we knew we had to see it. By the way, did you know that the road that surrounds the lake has been a filming location for a Bond movie? The road weaves through the mountains and the shore. Weather you travel alone, as a couple or with your friends, there sure is something for everyone. The place is a paradise for both active sportsmen and people who just like to take it easy and chill. And of course there’s the Italian ice cream, gelato.

Tags:
1 Comment
 • Outi Karita
  Posted at 19:28h, 02 June Reply

  Gardajärvellä ollaan miehen kanssa reilu viikon päästä rentoilemassa 😎

Post A Comment