Sillä on väliä, mitä muut susta ajattelee!

“Älä välitä muista, vaan elä niinkun sinä haluat ja niin, että nautit siitä.” Tämä teksti tulee vastaan hieman eri muodossa säännöllisin väliajoin. Kehoitetaan puskemaan läpi omia unelmiaan ja omaa hyvinvointiaan eteenpäin välittämättä muista. Lukiessani tämän kaltaisia tekstejä saa minut todella surulliseksi. Jos käyttäydyn välittämättä muista ihmisistä ympärilläni, niin pliis ystävät pistäkää mut takas ruotuun!mitä muut susta ajatteleeLapsiani en missään nimessä halua kasvattaa ajattelemaan vain itseään. Haluan kannustaa lapsiamme toteuttamaan unelmiaan ja tsempata heitä elämässä eteenpäin. Haluan, että lapsemme nauttivat elämästään. Mutta en milloinkaan halua heidän ajattelevan, että ympärillä olevien ihmisten tunteilla ei ole väliä. Haluan opettaa heille, että heidän tulee rakastaa ihmisiä. Haluan opettaa heitä olemaan ystävällinen kaikille, eikä vain heille joista he itse mahdollisesti voisivat hyötyä. Haluan heidän auttavan apua tarvitsevia ilman, että he odottavat vastalahjoja. Haluan heidän oppivan laittamaan jopa oman hyvinvoinnin toissijaiseksi. Haluan kasvattaa lapset, jotka eivät pyöri vain oman nautinnon ympärillä. Toivon, että he osaavat katsoa ikiomaa napaansa pidemmälle ja nähdä muutkin ihmiset tällä pallolla.mitä muut susta ajatteleeKehottaessamme lapsiamme olemaan välittämättä muista ihmisistä ja pitämään tärkeimpänä omaa hyvinvointiaan olemme kasvattamassa melko itsekästä sukupolvea. Emme voi syyttää muutaman vuoden päästä kuin itseämme niittäessämme satoa, jota olemme kylväneet. Maailma muuttuu ja maailmasta on tullut todella kova. Pelkäämmekö etteivät ystävälliset ihmiset pärjää, koska heitä hyväksikäytetään? Haluammeko kasvattaa kovempia ihmisiä, koska maailma on jo täynnä niin kovia ihmisiä? Voimmeko muuttaa itsekästä maailmaa olemalla itsekkäämpiä? Voisiko sittenkin kylvämällä hyvää myös niittää hyvää? mitä muut susta ajatteleeMitä jos opettaisimme seuraavan sukupolven ajattelemaan myös naapureita, ystäviä, perheitä ja jopa niitä tuntemattomia? Sukupolven, jossa jokaisella olisi aito halu auttaa ja kantaa oma kortensa kekoon. Riskinä on, että autamme ihmisiä, jotka eivät auta meitä takaisin. Mutta se tuskin on ongelma, jos alun perinkään emme odottaneet saavamme mitään takaisin vaan autoimme auttamisen takia.

Instagramissa tullut kyselyä, mistä mun mekko on. Se löytyy HouseOfBrandonilta!

—English—

“Don’t care about other people but live it the way you want and the way that you enjoy it.” This is something I come across regularly in one way or another. We are encouraged to push our dreams and well-being through without caring for other people. As I’m reading things like this, it makes me really sad. If I act without caring about the people around me, then please friends, tell me put me back on line!

There’s no way I’d want to raise our kids to only think of themselves. I want to encourage our children to reach for their dreams and to cheer them on in life. I want our children to enjoy life. But I never want them to think that the feelings of the people around them don’t matter. I want to teach them to be kind to everybody, not just to the people that might benefit them. I want them to help people in need without expecting something back. I want them to even learn to put their own well-being secondary. I want to raise children whose lives don’t just revolve around their own pleasure. I hope that they know better than to just think of themselves and instead see the other people on this globe.

As we encourage our children not to care about other people and to consider their own well-being as the highest priority, we are raising quite the selfish generation. In a few years when we are going to reap what we have sown, we can blame no one but ourselves. The world is changing and it has become very hard. Are we afraid that kind people are not going to do well in life because they will be taken advantage of? Do we want to raise even harder children because the world is already full of such people? Can we change a selfish world by being more selfish? Could it be, after all, that by sowing good, good could also be reaped?  

What if we taught the next generation to also think of their neighbors, friends, family and even the strangers? A generation, in which everybody had a pure desire to help and to do their part. It involves the risk of having some people not to help us back. But this should hardly be a problem if we didn’t expect anything in return in the first place, but rather helped for the sake of helping. 

3 Comments
 • Anonymous
  Posted at 13:52h, 11 June Reply

  Hmm… tää on vain mun mielipide, mutta itse en ole nähnyt tuota ohjetta tuolla lailla. Pikemminkin että uskaltaa olla oma itsensä. Esimerkiksi jos haluaa värjätä hiuksensa sinisiksi niin värjää vaikka muut pitäisivät niitä rumina. Pitäisikö silloin ottaa muiden mielipiteet ja tunteet huomioon? Tai jos haluaisi olla avoimesti homo, ottaa lävistyksiä tai muuten vain olla hieman erilainen ja poiketa normista. Jos jättää muita miellyttääkseen nuo asiat tekemättä ja taipuu muottiin niin tuskin tulee olemaan kovinkaan onnellinen.

  • fitfunfamily
   Posted at 17:06h, 11 June Reply

   Heips! Kiitos kovasti kommentistasi! En tarkoittanut tekstilläni, että meidän tulisi ottaa kaikissa asioissa toisten mielipiteet huomioon, jos sillä ei oikeastaan ole väliä. Eikä meidän kaikessa kuulukaan miellyttää kaikkia. Minullakin on mielipiteitä, jotka eivät miellytä kaikkia. On eriasia miellyttää ihmisiä kuin loukata ihmisiä omilla valinnoillaan. Jos naapurin rouvan mielestä paitani on ruma, niin en mene paitaani vaihtamaan. Mutta esimerkiksi ihmissuhdeasioissa usein painotetaan vain ajattelemaan omaa parastaan ja siinä mennään mielestäni pahasti vikaan. Painotetaan tekemään asioita, joista itse tulee onnelliseksi välittämättä esimerkiksi puolison tunteista.

 • kati
  Posted at 21:56h, 11 June Reply

  Huippu teksti, hyvä sanoma! Todellakin tuohon ajatusaforismiin törmää usein, ja kyllä, olen ihan samoissa ajatuksissa kanssasi! Maailma muuttuu kovemmaksi ja arvot keikahtavat nurin, pehmeät arvot katoavat, itsekkyys kasvaa. Minä itse-ajattelu nostettu jalustalle, itse ajattelen että elämme täällä paljolti toisiamme varten. Miten voimme auttaa muita, rakastaa ehdoitta, ajattelematta omaa etua. Kiitos tekstistä! ❤

Post A Comment