Pori Jazz -festarit osa 2 | Kun tapasin hänet

Pitkä, vaaleat hiukset, siniset silmät ja kaunein hymy, jonka olin koskaan nähnyt. Ja hän hymyili minulle kävellessään ohitseni ensimmäisen kerran. Ensiksi luulin, että se oli vahinko ja että hän hymyili jollekin takanani olevalle, ja nyt ihmettelisi, miksi joku outo mies tuijottaa häntä. Seuraavan tunnin ajan katseemme kohtasivat ”vahingossa” uudelleen muutaman kerran ja tajusin, että se ei ollut ollut vahinko. Hän oli todella hymyillyt minulle!

Mielessäni pyöri tuhat asiaa. Olinko käynyt suihkussa aamulla? Kuinka kauan olin pitänyt ylläni olleita vaatteita? Haisivatko ne jo? Asioiden pyöriessä mielessäni hän tuli tanssimaan lähelleni, mutta minusta tuntui kuin olisin jäätynyt. Minun täytyy sanoa, että en ole ikinä ollut se itsevarmin ja ekstrovertein kaveri, joten tytön luokse meneminen ja jutteleminen oli minulle iso asia. Josefina kertoi minulle myöhemmin, että hän tuli lähelleni muutaman kerran tanssimaan ystävänsä kanssa toivoen, että sanoisin hänelle jotain. Tämä kuitenkin tapahtui samalla, kun yritin kovasti olla pissaamatta housuihini, sillä minua jännitti niin paljon. Hetken päästä hän käveli ohitseni. Jokin sisälläni kertoi, että tulisin myöhemmin katumaan sitä, jos en puhuisi hänelle. Tämä antoi minulle rohkeuden kysyä häneltä: ”Haluaisitko jotain juotavaa? Voisinko käydä hakemassa sinulle jotakin?” Tiedän, ei paras mahdollinen iskurepliikki, mutta kun vaihtoehtona oli ”Pissaan pian housuihini!”, niin uskon että tein oikean valinnan. Josefina vastasi minulle, että ei juo alkoholia, mutta vesi kelpaisi, kiitos.rakkaustarinaJää oli murrettu. Kun olin hakenut juomat, hän kertoi minulle englanniksi, että hänen englanninkielentaitonsa oli todella huono. Tämä on itse asiassa ensimmäinen asia, minkä suurin osa suomalaisista kertoi minulle kun tapasin heidät ensimmäisen kerran. Tuolloin aina ajattelin itsekseni, että mitähän ne sitten ajattelevat minun englanninkielen taidostani, sillä mielestäni se on paljon heikompi! Lopettakaa tuon sanominen! Teidän englanninkielen taito on paljon parempi kuin monien muiden eurooppalaisten. Sanoin myös Josefinalle jotain tämän kaltaista. Puhuimme koko illan asioista, joita mieleemme juolahtivat ja kun kello läheni puolta yötä, sanoin hänelle, että minun oli lähdettävä bussilla Isomäkeen, jossa telttani oli. Noin puoli tuntia aiemmin oli alkanut satamaan ja sanoin Josefinalle, että kotini ei ollutkaan niin vedenpitävä kuin olin ajatellut. Sitten hän tarjosi, että nukkuisin hänen sohvallaan loppu festivaalin ajan. Hänen veljensä helsinkiläiset ystävät nimittäin nukkuivat siellä myös. Olin todella kiitollinen kuivasta nukkumapaikasta.

Seuraavina päivinä en mennyt enää festivaaleille, vaikka minulla oli kolmipäiväset liput. Tälle oli kaksi syytä. Ensimmäinen syy oli se, että olin todella ihastunut Josefinaan ja halusin selvittää jos hän tunsi samoin. Toinen syy oli Amelie. Josefina oli kertonut minulle hänestä kun olimme ajaneet Josefinan kotiin, sillä Amelie oli tuolloin isoäitilässä. Kun tapasin Amelien, aloimme heti leikkimään ja huomasin, että olimmekin itseasiassa todella hyvä tiimi. Ja loppu onkin historiaa!

—- English —-

Tall, blond hair, blue eyes and a smile so beautiful I had never seen one like it before. And she was smiling at me when she passed by the first time. First I thought it was a mistake and she was smiling at somebody behind me and now she is wondering why this weird guy is staring at her. But for the next hour our eyes crossed “accidentally” again a few times and I realized it was not a mistake, she was really smiling at me!

A thousand things were crossing through my mind. Had I showered that morning? How long had I worn my clothes already? Did they smell? But as the thoughts went around in my head, she came to dance close to me, but I felt paralyzed in a way. I have to say, I have never been the most self-confident or extroverted guy, so just going and starting to talk to a girl was a big thing for me. Josefina told me later that she came times to dance close to me a few times with her friend, hoping I would say something to her. However, this happened while I was trying very hard not to pee my pants for being so nervous. After a while she walked past me. Something in me told me that I will regret it if I won’t talk to her. This gave me courage to ask her: “Would you like to have something to drink? Could I get something for you?” I know, not the best pick-up line ever, but the alternative was: “I will pee in my pants soon!” So I think I chose the right one. Josefina answered me that she doesn’t drink alcohol, but if I would get her a water, that would be really nice.

The ice had been broken. After I got the drinks, she told me in English that her English is really bad. That’s actually one of the first things most Finns told me when I met them for the first time. I always thought to myself that if that was the case, what would they think about my English then, because in my mind it was much worse! Stop that! Your English is much better than in most of the European countries. I also told Josefina something like this. We spoke for the whole evening about everything that came to our minds and when it was nearly 12PM I told her I have to get the bus to Isomäki, where I sleep in a tent. About a half an hour before it had started to rain and I told Josefina that my home was not as waterproofed as I had thought. Then she decided that I will sleep on her couch for the rest of the festival. Some of her brother’s friends from Helsinki were sleeping there too. I was really thankful for a dry place to sleep.

For the following days I didn’t go to the festival anymore, even though I had a three-day ticket. There were two reasons for it, first for sure I had a crush on Josefina and I wanted to see if she felt the same. And the second reason was Amelie. Josefina had told me about her when we were driving to her apartment and that she would be in her grandmother’s place. After I met her and started to play with each other right away, it turned out that we were a really good team. And the rest is history!

No Comments

Post A Comment