Vastaan virallisia suosituksia

Kookosöljy on terveellistä. Rokotukset ovat osa salaliittoteoriaa. Maito ja viljat ovat syy lähes jokaiseen terveysongelmaan. Se mikä toimi yhdellä ihmisellä on pakko toimia jokaisella muullakin. Jos naapurin Pirkon psoriaasis parantui jättämällä maitotuotteet pois voidaan tehdä johtopäätös, että maidoton ruokavalio parantaa kaikki sairaudet ihottumasta syöpään. Tomi Kokon on pakko olla lähes Jumalasta seuraava, vaikka väittääkin vain yhtenä asiana mainitakseni, että ravintopyramidin voisi kääntää ylösalaisin. Onkohan Kokko edes huomannut tarkistaa, mitä pyramidin huipulla on? Mitään tietopohjaahan asian taustalla ei ole, mutta sitäkin varmempi fiilis hänellä ilmeisesti on.

Nykytrendi tuntuu olevan etteivät ihmiset enää usko virallisiin auktoriteetteihin vaan luottavat mielummin omiin tai tuttavansa näkemyksiin. Valtakunnallisia ravitsemussuosituksia sekä muita terveyteen liittyviä suosituksia (esim. rokotukset) pidetään vääränä informaationa. Suomalaiset tutkimukset ovat todella arvostettuja muissa maissa, mutta omassa maassamme me emme niihin usko.On totta, että se mikä toimii toisella ei välttämättä toimi toisella. On siis hyvin mahdollista ettei juuri sinulle sovi maito, mutta et voi tehdä siitä koko kansaa koskevaa yleistystä. Minulle esimerkiksi todella usein treenatessa tulee vähän huono olo (ei johdu siitä ettenkö olisi syönyt tarpeeksi), joka menee pois kun syön hieman sokeria treenin aikana. Kannan siis salilla laukussani jotain sokeripitoista, jonka syön n. puolessa välissä treeniä. En kuitenkaan suosittele jokaiselle asiakkaalleni 45min treenin puolessa välissä nautittavaksi sokeria. Jos siis koet jonkun asian auttavan, niin go ahead, mutta älä pakota kaikkia ympärilläsi olevia tekemään samoin, äläkä myöskään usko kaikkea mitä netin syövereistä luet.

Hyvä esimerkki on kookosöljy, mikä on vaan onnistuttu markkinoimaan ihan superterveellisenä rasvana. Kookosöljyn väittäminen terveyttä edistävänä rasvana on täysin urbaani legenda. Mainittakoot silti että kookoksen keskipitkäketjuiset rasvahapot eivät kylläkään ole tyydyttyneistä rasvoista kovin pahoja sydäntautien kannalta, mutta ei se tee niistä terveyttä edistävää. Myös täysjyväviljan ja hedelmien puuttuminen ruokavaliosta ei ole millään tavalla tieteellisesti todistettu edistävän terveyttä. Itseasiassa päinvastoin nämä molemmat ruokaryhmät ovat osa terveyttä edistävää ruokavaliota.
Omat hälytyskelloni soivat, kun joku soveltaa omia kokemuksiaan koko kansalle suositeltaviksi suosituksiksi tai tiedetään kaikesta kaikki tai ollaan vaan periaatteesta vastaan kaikkia virallisia suosituksia, koska niiden on pakko olla osa salaliittoteoriaa.

6 Comments
 • Piia
  Posted at 20:16h, 23 July Reply

  Niin hyvä kirjoitus!!!

 • Jenna
  Posted at 22:31h, 23 July Reply

  Niin hyvä kirjoitus! Itsellekkin tuli mieleen tuossa ruokapyramidi hommassa, että jujunahan on se että se on keskiverto koko kansalle. Lisäksi siinä on hyvinkin paljon tuunaamisen varaa itselle sopivaksi ja vielä pysyy hyvinkin sen pyramidin suositusten sisällä.

 • sara
  Posted at 07:20h, 24 July Reply

  Loistava kirjoitus! Hirvittää ja naurattaa nuo lähinnä omaan kokemukseen perustuvat tiedot ja tulokset, joita sitten markkinoidaan koko kansalle totuuksina. En ymmärrä. 😀 Tomi Kokon dokumentista vois kans kirjoittaa vaikka kuinka pitkät pätkät. Mutta sanon vaan, että kaikkia leipä ja maitokaan ei lihota/turvota/tee oloa huonoksi 😉 Itse syön jokaikinen päivä leipää ja maitotutotteita ja olen aivan täysin normaalipainoinen ja hyvävointinen.

  • fitfunfamily
   Posted at 10:16h, 13 August Reply

   Kiitos! Itsekin olen pariin kertaan miettinyt kirjoittavani Tomi Kokon dokkarista, mutta jotenkin ei vaan jaksa! 😀

Post A Comment