Bloggaamisesta palkkaa. Miten? Kuinka nopeasti?

Haluaisitko saada bloggaamisesta palkkaa? Mietit ehkä, kuinka nopeasti blogilla voi alkaa ansaita rahaa, miten blogilla voi ansaita rahaa tai kuinka saada paljon lukijoita mahdollisimman lyhyessä ajassa.

Me perustimme muutama kuukausi sitten blogin ja nykyään bloggaamme sivutyönämme. Bloggausuramme ei ole vielä kovin pitkä, mutta lähes koko sen ajan olemme saaneet bloggaamisesta palkkaa. Nyt ajattelimme jakaa teille meidän vinkit bloggaamiseen. Toivottavasti niistä on apua!
bloggaamisesta palkkaa
1. Mieti mistä bloggaat. Sillisalaattiblogeja on todella paljon, mutta jokaiselle ei yksinkertaisesti riitä tuhansia lukijoita. Ihmiset lukevat blogeja, joista he löytävät juuri itseään kiinnostavia postauksia. Jos haluat koukuttaa treenaamisesta kiinnostuneet lukijat, niin kannattaa kirjoittaa treenipostauksia, koiriesi kuulumispostauksien sijaan. Kannattaa siis rajata hieman aiheita, joista kirjottaa.
2. Panosta kuviin. Tätä ei voi tarpeeksi painottaa. Blogeja on nykyään paljon ja ihmiset odottavat blogeilta korkeaa laatua, jos he eivät saa sitä sinun blogistasi, niin he etsivät sitä muualta. Panosta siis kuviin ja käsittele vähintään kuvien kirkkautta.
3. Julkaise postauksia säännöllisesti. Ihmiset haluavat säännöllisyyttä. Pyri postaamaan säännöllisesti vähintään kolme kertaa viikossa. Parasta olisi ajoittaa postaukset aina samoille päiville. Näin lukijat voivat ennakoida, koska seuraava postaus on tulossa. Kannattaa muistaa, että sunnuntai ja maanantai ovat esimerkiksi hyviä päiviä postata. Perjantai- ja lauantai-illat ovat hiljaisimpia.
4. Vastaa kommentteihin. Vuorovaikutus on todella tärkeää myös blogeissa. Ihmiset haluavat keskustella ja heille on tärkeää, että sinä annat aikaasi ja vastaat heille. Itselläni kommentteihin vastaaminen saattaa kestää välillä luvattomankin kauan. Yritän todellakin tehdä parannusta tässä asiassa. Lukijat te ootte meille tärkeitä <3
5. Tutustu muihin bloggaajiin. Parhaimmat vinkit olen ehdottomasti saanut FitFashionin blogikolleegoiltani (sekä tietysti myös alkumetreillä kaksplussan blogikolleegoiltani). He ovat neuvoneet niin hakukoneoptimoinnissa kuin blogipostauksien hinnoittelussa.
6. Käytä somekanavia. Lukijasi haluavat tietää sinusta enemmän. Jos et jostain syystä pysty päivittämään hetkeen blogiasi, niin kerro siitä lukijoillesi vaikka instagramissa. Muista myös jakaa postauksiasi niin facebookissa kuin instagramissakin. (täältä löytyy yksi facebook-ryhmä, jossa voit jakaa postauksiasi).
7. Pyri välttämään kirjoitusvirheitä. Yritä kirjoittaa selkeästi ja mukaan tempaavasti unohtamatta pilkkuja, välejä, pisteitä, isoja kirjaimia, yhdyssanoja ja muita tärkeitä juttuja. Ihmiset haluavat lukea sujuvaa tekstiä. Tämä on varmasti heikon osa-alueeni. Onneksi äitini on uskollinen blogimme lukija ja soittaa usein minulle korjatakseen kielioppivirheitäni.
8. Hae portaaliin. Jos haluat saada bloggaamisesta palkkaa, niin tämä kohta on todella tärkeä. Kun olet saavuttanut hyvän lukijakunnan, niin lähetä hakemusta portaaliin. Portaalissa voit keskittyä vain itse bloggaamiseen ja tienata samalla rahaa.
9. Älä alihinnoittele itseäsi. Kun blogillasi on paljon lukijoita, niin on ihan fine saada yhteistyöpostauksista kunnon korvaus. Ei ole väärin saada kovasta työstä eli bloggaamisesta palkkaa. Älä myöskään ylihinnoittele tai kukaan ei halua tehdä kanssasi yhteistyötä.
bloggaamisesta palkkaa
6 Comments
 • Jane / Yhtä kuin kolme
  Posted at 12:15h, 13 August Reply

  Paljon hyvää asiaa! =)

 • Netta
  Posted at 15:52h, 13 August Reply

  Oikein hyvä postaus, jos haluaa vinkkejä kuinka tehdä hyvä blogi. Mielestäni tässä ei kuitenkaan vastattu alussa esitettyihin kysymyksiin (Tai otsikkoon), miten tehdä bloggaamisella rahaa ja kuinka nopeasti? Kuka siis maksaa, kuinka paljon, mistä ja miten hankkia yhteistyökumppanit ja koska blogi alkaa tuottamaan? 🙂

  • fitfunfamily
   Posted at 20:08h, 13 August Reply

   Hei! Olen pahoillani, mikäli postaus ei mielestäsi vastannut kysymyksiin. Alussa esitin kysymyksen kuinka saada mahdollisimman paljon lukijoita lyhyessä ajassa. Seitsemän ensimmäistä kohtaa käsittelivätkin sitä, mikä tekee blogista hyvän ja kuinka saada lukijoita. Viimeiset kaksi kohtaa käsittelivät sitä, mistä mm. rahaa saa. Portaali on yksi paikka, jossa sinulle maksetaan. Toinen on yhteistyökumppanit, joita saat ja joille voit itse itsesi myös hinnoitella. Yhtä yksittäistä vinkkiä ei ole, mistä tai kuinka yhteistyökumppanit voi hankkia. Bloggaajille tulee paljon yhteistyöehdotuksia, mutta toki he voivat itsekin yhteistöitä ehdottaa. Blogi siis alkaa tuottamaan, kun sinulla on tarpeeksi lukijoita ja näiden vinkkien avulla sinulla on mahdollisuus saada enemmän lukijoita. 🙂

 • Marjo
  Posted at 19:49h, 13 August Reply

  Samaa mieltä kuin edellinen, että otsikointi ja postauksen sisältö eivät oikein kohtaa. Suosittelen siis vaihtamaan otsikkoa tai muuttamaan sisältöä toisiaan vastaaviksi. Klikkiotsikointi ei houkuttele..

  • fitfunfamily
   Posted at 20:11h, 13 August Reply

   Hei, harmi kuulla, että koit postauksen klikkiotsikoksi. Itse en nimittäin myöskään voi sietää klikkiotsikointia ja yritän parhaani mukaan sellaista välttää. Tässäkään postauksessa en koe sellaista tehneeni. Olen kuitenkin pahoillani, mikäli postaus ei mielestäsi vastannut kysymyksiin. Alussa esitin kysymyksen kuinka saada mahdollisimman paljon lukijoita lyhyessä ajassa. Seitsemän ensimmäistä kohtaa käsittelivätkin sitä, mikä tekee blogista hyvän ja kuinka saada lukijoita. Viimeiset kaksi kohtaa käsittelivät sitä, mistä mm. rahaa saa. Portaali on yksi paikka, jossa sinulle maksetaan. Toinen on yhteistyökumppanit, joita saat ja joille voit itse itsesi myös hinnoitella. Tämän tarkemmin en pysty kertomaan, koska yhtä yksittäistä vinkkiä ei ole, mistä tai kuinka yhteistyökumppanit voi hankkia. Bloggaajille tulee paljon yhteistyöehdotuksia, mutta toki he voivat itsekin yhteistöitä ehdottaa. Blogi siis alkaa tuottamaan, kun sinulla on tarpeeksi lukijoita ja pystyt pääsemään portaaliin sekä saamaan yhteistyökumppaneita.Ja näiden vinkkien avulla sinulla on mahdollisuus saada enemmän lukijoita, jotta blogisi voi alkaa tuottamaan. 🙂

Post A Comment