Ensimmäinen päivä päiväkodissa tänä syksynä

“Ei oo huolia maailman,

ei painavaa taakkaa sun harteilla,

Isä siunaa häntä joka puolella.

Pidä huolta kirkkaasta aamusta illan hämärään,

siunaa jalanjäljet tiellä elämän”ensimmäinen päivä päiväkodissaSaatoimme tänään Domin kanssa superiloisen Amelien uuteen päiväkotiin. Ameliella on jo kaksi vuotta päiväkotitaivalta takana, mutta silti tämä aamu tuntui haikealta. Tämä on viiminen vuosi ennen esikoulua, pakollista oppivelvollisuutta. Voiko olla todellista, että vuoden päästä vanhempi neitimme menee esikouluun? Pienestä mustatukkaisesta tyttövauvasta on kasvanut reipas, määrätietoinen, lämmin sydäminen ja iloinen neiti, joka rakastaa mekkoja ja kiipeilyä.

 Ajaessamme päiväkotiin päin pyyhin muutaman kyneleen poskiltani. Ei ole itsestäänselvyys, että minulla on tytär ja saan viedä hänet päiväkotiin. Olen taivaan Isälle mielettömän kiitollinen kahdesta rakkaasta tyttärestä, jotka meille on hetkeksi lainaan annettu. Oma äitini joskus kertoi minulle, että voimme ommella lapsillemme purjeet purjeisiin, mutta tuulia emme voi valita. Ja niinhän se menee. Olemme saaneet etuoikeuden olla opettamassa lapsillemme taitoja elämää varten, mutta moniin asioihin heidän elämässään emme kuitenkaan voi vaikuttaa. Ei vaikka, kuinka toivoisin heidän säästyvän jokaiselta pieneltäkin kolhulta. Ei, vaikka toivoisin pyörällä kaatumisesta tulleen asfaltti-ihottuman olevan pahin tapaturma, mitä milloinkaan heille voisi tapahtua. Vaikka haluaisinkin aina olla vierellä varjelemassa, niin en voi. On annettava tilaa kasvaa, on annettava mennä ilman äitiä ja iskää.
ensimmäinen päivä päiväkodissaHaluamme Domin kanssa tehdä parhaamme lastemme kasvatuksessa. Rakastaa, opastaa, antaa aikaa, kuunnella, olla läsnä, nauraa, itkeä, tanssia, kutitella, nauttia toistemme seurasta ja ennen kaikkea siunata heitä. Mutta kaikkea me vanhemmat ei voida, eikä kuulukaan, heidän elämässään tehdä. Me voimme ommella purjeet, mutta emme voi määrätä tuulen suuntaa. Meidän on luotettava, että he pärjäävät. En voi mennä Amelien kanssa päiväkotiin, en vaikka kuinka haluaisin. ensimmäinen päivä päiväkodissaPienen infotuokion jälkeen pienet päiväkotilaiset (+eskarilaiset) lähtivät ihanien opettajien johdolla omaan huoneeseensa. Astuin ulos ovesta, menin autoon ja tirautin muutaman kyyneleen sekä huokaisin liudan rukouksia taivaan Isälle. Pidä Isä huolta pienestä, mutta jo niin isosta tytöstämme. Siunaa häntä hyvillä ystävillä ja auta, että hän olisi myös hyvä ystävä muille. Varjele häntä sekä koko päiväkotiryhmää. Pidä huolta Ameliesta sekä hänen serkustaan, jotka aloittivat päiväkoti- ja eskariuransa tänään.

Tags:
1 Comment
  • kati
    Posted at 11:03h, 18 August Reply

    Ihana kuulla että huokailet Taivaan Isälle 💜 ei ole mitään turvallisempaa, tärkeämpää kun yhteys Isään 😊 Hän turvatkoon perhettäsi!

Post A Comment