Bloggaamisesta ammatti? Älä tee näitä virheitä!

Haluaisitko saada bloggaamisesta ammatin tai vähintään sivuduunin? Tässä 10 virhettä bloggaamisessa, joita en olisi halunnut oppia kantamaan kautta. Älä siis tee samoja virheitä kuin minä!

1. Suunnittelemattomuus

Huomasimme Domin kanssa, että on täysi mahdottomuus pitää blogin taso hyvänä ilman suunnittelua. Päivät menevät hurjaa vauhtia ja ilman suunnittelua, sitä huomaa kirjoittaneensa viimeksi viikko sitten. Ilman suunnittelemista kaikki blogihommat jäävät iltaan ja yritä siinä sitten vääntää laadukasta tekstiä silmät ristissä. Ja faktahan on, että illalla työhommat yritetään hoitaa vähän liiankin nopeasti, eikä vähiten sen takia, että aikaa jäisi myös Game Of Thronesin katsomiselle. Ilman hyviä blogipostauksia on turha toivoa suurta määrää kävijöitä blogiin.

2. Kohtelemalla blogiani kuin harrastusta

Haluatko tienata blogilla rahaa? Silloin se vaatii myös aikaa ja uhrauksia. Harvasta työstä saat palkkaa ilman, että ilmestyt työpaikalle ja teet hommasi kunnolla. Jos tiedätte tällaisia paikkoja, niin kertokaa ihmeessä, meikä pistää heti hakemuksen vetämään. Tähän syksyyn asti olemme Domin kanssa kohdelleet välillä blogiamme kuin harrastustamme. Eikä vähiten sen takia, että muut ihmiset myös helposti olettavat bloggaamisen olevan harrastus. Tuntuuhan se välillä hassulta sanoa ystäville, että pitää lähteä kotiin ottamaan valokuvia.bloggaamisesta ammatti

3. Vertailu

Älä vertaa blogiasi muiden blogeihin. Meidän koti ei nyt valitettavasti näytä valkoiselta “instagram”-kodilta, mutta ei sen tarvitsekaan. Emme omaa Domin kanssa Suomen suurimpia lihaksia, mutta sekin on ihan fine. Parisuhteemmekaan ei ole täydellinen ja lasten kasvatuksessakin on aina petrattavaa. Emme kirjoita superhauskaa tekstiä, mutta sitä vartenhan voi sitten vaikka vilkaista FitFashionin metallisydän-blogia, jonka postauksia luen ääneen nauraen. Meidän blogi on meidän eikä sen kuulukaan olla kopio jonkun toisen blogista. Tee siis just sun näkönen blogi ja ole ylpeä siitä!

4. Huonot otsikot

Pitääkö tästä sanoa enempää? En edes kehtaa lukea blogiotsikoitamme, joita blogistamme löytyi kaksplussalla blogatessamme. Onneksi ne eivät ole enää näkyvillä.  Otsikoi mielenkiintoisesti. Vältä tarpeettoman pitkiä ja monimutkaista otsikointia. Lyhyt ja kuvaava otsikko, mistä löytyy myös avainsana on hyvä!

5. Huonot kuvat

Suomi ja Suomen talvi. Suomalaisille ei todellakaan olla tehty bloggaamista helpoksi. Suomessa useimmiten sisällä ollaan valot päällä, etenkin talvella, jos haluaa nähdä eteensä. Tällöin kuvista tulee helposti keltaisia. Suosittelen siis käsittelemään kuvia. Parastahan tietysti olisi, jos valaistus olisi hyvä!

6. Liikaa miettimistä ja liian vähän tekemistä

Rakastan ToDo-listoja ja kaikki läheiseni tietävät sen (siskoni osti minulle syntymäpäivälahjaksi aivan ihanan oman todolist-vihonkin), mutta välillä olen liian innokas tekemään listoja ja yhtäkkiä huomaan, ettei listojen tehtävien tekemisille riitä tarpeeksi aikaa.bloggaamisesta ammatti7. Avainsanan käyttö

Aloittaessani bloggaamaan ei hakukoneoptimointi ja avainsana sanoneet minulle mitään. Jos näät tunteja vaivaa postauksesi eteen, niin haluat varmasti ihmisten myös löytävän kirjoituksesi. Älä siis missään nimessä unohda avainsanan käyttöä ja hakukoneoptimointia.

8. Hakukoneoptimointi

Tätä ei varmasti voi tarpeeksi korostaa!

9. Ideoiden kirjoittaminen ylös

Kuinka monesti päivän aikana tulee hyviä ideoita mieleen, mutta jos en kirjoita niitä ylös, katoavat ne vähintään yhtä nopeasti. Itse kannan aina pientä muistiinpanovihkoa mukanani, johon voi idean tullessa kirjoittaa sen heti ylös. Myös puhelin toimittaa välillä kätevästi notebookin virkaa.

10. Kenelle kirjoitat blogia?

Alkuaikoina ajattelin kirjoittavani blogiamme myös omaksi muistokseni, vähän niinkuin päiväkirjaa. Faktahan on, että sinä joko kirjoitat blogia itsellesi tai lukijoillesi. Kirjoittaessasi blogia itsellesi saatat silti olla onnekas ja saada paljon lukijoita sekä tienata blogillasi. Mutta harva ihminen jaksaa lukea tuntemattoman päivästä, kuinka söi aamupuuron, kävi pissalla ja harjasi hiuksensa. Jos siis haluat tienata blogillasi, niin kannattaa antaa hetki ajatuksia sille, kuka blogiasi lukee ja mitä he haluavat? Ovatko he kiinnostuneita kädentaidoistasi, parisuhteestasi, treeneistäsi, ruokavaliostasi, lapsistasi, vaatetuksestasi tai ehkä kodistasi?

Miksi sinä luet blogiamme? Mistä haluaisit lukea lisää? Onko sinulla postaustoiveita?

 

Tags:
No Comments

Post A Comment