“Winter Is Coming”

“Winter is coming,” eikä ainoastaan Game of Thrones:ssa, vaan myös meillä Suomessa.  Ilmat on viilentynyt ja korvia paleltaa jo ilman pipoa.  Ei tee enää mieli lähteä ulos ilman pipoa, paitsi meidän Blini (Estella) tietenkin on poikkeus, joka lähtisi mielellään ihan nakkena ulos säästä huolimatta. Kävimme tyttöjen kanssa kaupungilla etsimässä talvipipoja, jotka olisivat villaa. Ja välihuomautuksena muuten pakko sanoa, etten voi käsittää tätä surkeaa villavaatteiden saatavuutta Suomessa (tai ainakin Porissa). Menimme kaupasta toiseen ja aina löytyi fleece-pipoja sekä puuvillaisia, mutta ei villasia.  Miksikö sitten halusin villapipot? Villa on lämmin materiaali, joka ei ime kosteutta itseensä. Varsinkin pitkäkestoiseen liikuntaan, kannattaa alusvaattet sekä pipo olla merinovillaa, sillä se siirtää hyvin kosteutta, lämmittää märkänä, ei kutita tai ala haista helposti. Merinovilla on siis myös hajuja ja likaa hylkivä materiaali, eikä vaadi juurikaan pesua, vaan tuuletus riittää. Just täydellinen materiaali myös hieman laiskojen äitien lapsille, haha! Varsinkin lapsille halusin ehdottomasti villapipot ja tietysti toivoin, jos sellaiset löytyisivät myös minulle ja Domille. No, ei löytynyt kaupungilta, mutta onneksi on ystävämme internet.Kului viikon verran ja törmäsin netissä nimeen VAI-KØ . Siellä oli aivan mieletön määrä erilaisia pipoja, mitkä oli valmistettu merinovillasta.  Ja mikä parasta, niin heidän missionaan on tehdä tyylikkäitä vaatetuotteita niin ympäristö ja ihmisystävällisesti kuin mahdollista. Tästä syystä heidän kaikki piponsa ovat tehty GOTS-sertifioidusta 100% luomu merinovillasta, joka tulee Patagoniasta, mutta ommellaan kokoon Suomen Kokkolassa. Lisäksi pipot ovat myös Bluesign- sertifioituja, joka onkin vaateteollisuuden tiukimpia sertifikaatteja ja keskittyy eettiseen tuotantoon. Luomu Merinovilla on täysin  luonnollista eikä sisällä kemikaaleja tai muoveja, eikä siten kuormita ympäristöä, tuotannon tekijöitä tai tuotteen käyttäjää. Aivan mielettömän hyvä valinta siis myös pikkuihmisille.Saimme postauksessa näkyvät kuvat yhteistyönä VAI-KØ:lta.

 

Tags:
No Comments

Post A Comment