Mitä minä kadun? Vai kadunko mitään?

Kyllä! Omassa elämässäni on tullut tehtyä asioita, joista en ole ylpeä. On tullut tehtyä vääriä valintoja ja olen omalla toimillani luultavasti myös loukannut muita, joten kyllä, kadun joitakin tekemiäni asioita. Jos nyt voisin valita, tekisin varmasti muutamia asioita toisin. Elämässäni on yksi ajanjakso, johon mahtui useampi tyhmä valinta ja muuttaisinkin sinä vuonna tehneistä valinnoistani todella monta. Mutta tehtyä ei saa tekemättömäksi, mutta kaikesta voi oppia. En siis pidä katumista ollenkaan huonona asiana, päinvastoin se on merkki siitä, että tiedostaa vajavaisuutensa ja virheensä.Katumus herättää ihmisissä hyvin ristiriitaisia fiiliksiä. Moni sanoo, ettei ihminen olisi sellainen kuin hän on ilman tekemiään virheitään. Onhan se totta, monet virheemme opettavat meille myös paljon, jos ei muuta niin ainakin armollisuutta muita ihmisiä kohtaan. Mutta johtopäätökset siitä, ettei mitään tarvitse tai kuulu katua ovat mielestäni aivan tuulesta temmattuja. Itse ajattelen katumuksen osoittavan myös sitä, että tekemistään virheistään on oppinut ja tiedostaa ne virheiksi. Jos joku pyytäisi minulta anteeksi ja toteaisi samaan hengen vetoon, ettei itseasiassa kadu tekoaan, niin kyllä se ottaisi pohjan pois anteeksipyynnöltä. Katuminen on siis mielestäni todella tärkeä asia elämässä ja toivon, että tulen jatkossakin tehtyäni virheitä, katumaan niitä sekä oppimaan niistä. En tarkoita sitä, että syyttelisin itseäni jatkuvasti tehdyistä virheistäni, en tietenkään. Jatkuva itsensä soimaaminen, kun ei muuta tehtyä tekemättömäksi tai päinvastoin, mutta joskus joitakin asioita voi korjata tai vähintään tehdä eritavalla seuraavalla kerralla.  Se, että katuu tekojaan ei tarkoita, etteikö voisi itselleen antaa tehtyjään virheitä anteeksi. En pysty muuttamaan menneisyyttä, mutta pystyn vaikuttamaan tulevaisuuteen. Olen tehnyt virheitä, kadun niitä, mutta olen antanut itselleni tekemäni virheet anteeksi ja haluan pyrkiä toimimaan toisin tulevaisuudessa.

Tänään tuli hieman syvällisempiä pohdintoja, kun yksin makoilee uudesti sisustetussa makuuhuoneessa ja miettii maailman menoa. Makuuhuoneemme on saanut uutta ilmettä, niinkuin jo aiemmassa postauksessa sekä instagramissa olette ehkä huomanneet. Ostimme useita tuotteita Vekenkalusteelta ja olimme niihin erittäin tyytyväisiä. Tämän jälkeen teimme myös yhteistyötä heidän kanssa ja mm. tämä Delta-senkin  saimme heiltä. Vekenkalusteen tuotteet ovat mielestäni erittäin kauniita, sekä ihan mielettömän hyviä hintalaatu- suhteeltaan. Heiltä löytyy niin huonekaluja, sisustusjuttuja kuin valaisimia ja puutarhakalusteitakin.

Tags:
No Comments

Post A Comment