Älä kehu isää, se uhkaa tasa-arvoa!?

Kaksplus oli julkaissut artikkelin muutama päivä sitten, kuinka isien kehuminen uhkaa tasa-arvoa. Tämä kirvoitti keskustelua useammalla keskustelupalstalla. Moni oli sitä mieltä, että miestä ei kuulu kehua, kun hän hoitaa velvollisuutensa, eli hoitaa lapsia tai kotia. Heitä ei pitäisi kehua pienistä asioista, vaan niiden pitäisi olla itsestään selvyyksiä. Olenko poikkeus, kun arvostan sitä, että mieheni kehuu minua myös itsestään selvistä asioista? Miksi en siis kehuisi myös häntä.On itsestään selvää, että minun tulee huolehtia lapsistamme päivän aikana Domin tehdessä hommia, mutta silti Domin tullessa kotiin hän kiittää minua siitä. Kun Dom on päivän lasten kanssa minun tehdessäni töitä, kiitän häntä myös, vaikka tottakai pidin itsestään selvyytenä, että hän hoitaa tytöt hyvin. Kun minä herään lasten kanssa, niin Dom kyllä kiittää siitä sekä päinvastoin. Tuntuu todella hyvältä arjen keskellä kuulla, että minun työtäni ja panostani arjessa arvostetaan, vaikkakin ne ovat velvollisuuksiani. Naiset kaipaavat kuulla hoitavansa hyvin hommansa, miksi miehet eivät saisi saada siitä kiitosta? Se ei toki ole tasa-arvoa, jos naisen oletetaan tekevän kaikki ilman kiitosta ja miehet saavat tekemistään töistä mitalin, mutta ei asiaa ratkaista sillä ettei arvosteta enää kummankaan panosta. Lopettaessamme miesten kehumisen ei lisätä naisten arvostusta, vaan uskon sen lisäävän lähinnä ärsyyntymistä. Uskon jokaisen ihmisen kaipaavaan puolisonsa arvostusta, kauniita sanoja ja kehuja. Kuinka paljon mukavemmalta tuntuu siivota keittiö, kun tietää miehensä arvostavan sitä. Sama on varmasti toisinpäin, kyllä miehet kaipaavat arvostusta meiltä naisilta, heidän puolisoiltaan. Miksi emme antaisi sitä? Menetämmekö jotain ollessamme kiitollisia? Kyllä siitä saa olla kiitollinen, että viereltä löytyy mies, joka hoitaa velvollisuutensa hyvin, asiat voisivat olla toisinkin. Samoin miesten tulisi olla kiitollisia meistä naisista ja heidän olisi myös tärkeää sanoa se ääneen, uskokaa pois, me naiset kaipaamme sitä myös!

Kehuminen tuntuu hyvältä ja se aloittaa helposti kierteen, se on onneksi vain hyvä kierre. Kun sinä kehut puolisoasi, niin hän myös helpommin kehuu sinua. Mikäli kehuminen on vain yksipuolista, niin suosittelen ottaamaan asian puheeksi. Välillä ihmisten on vain vaikea sanoa ajatuksiaan ääneen, vaikka he arvostaisivatkin panostasi todella paljon. Uskon olevan paljon parempi, että kerromme rehellisesti kumppanillemme, että mekin kaipaamme kiitosta tehdystä työstämme, kuin lopettaisimme vastineeksi itsekin puolisomme kiittämisen. Ei kiitollisuus ole ollenkaan huono asia!

 

3 Comments
 • Sussu
  Posted at 11:27h, 14 November Reply

  Nykyään kaikki vedetään niin överiksi, oli sitten kyseessä tasa-arvi, sukupuolineutraalius yms.. meillä kyllä kiitellään kans puolin ja toisin. Hyvä teksti!☺

  • fitfunfamily
   Posted at 19:59h, 15 November Reply

   Näinhän se useasti on! Lopetetaan kaikki, ettei vaan kukaan pahastu! 😀

 • Outi Karita
  Posted at 23:27h, 14 November Reply

  Täysin samaa mieltä! 😊

Post A Comment