Klikinsäästäjä, tuetko Suomen työllistymistä?

Harmi, että he joille teksti on osoitettu tuskin tulevat tekstiäni näkemään, koska haluavat säästää klikkinsä. Tämän postauksen saa kuitenkin aivan vapaasti screenshotata ja jakaa, että myös “klikinsäästäjät” voisivat nähdä sen. Mitä se itseasiassa tarkoittaa, että olet klikinsäästäjä? Tiesitkö, että voit vaikuttaa omalla klikilläsi Suomen työllistymistilanteeseen? Se ei ole mikään salaisuus, että ihmiset voivat tienata kirjoituksillaan ja blogeillaan. Myös me saamme rahaa kirjoituksistamme. Emme missään vaiheessa ole yrittänyt pimittää sitä tosiasiaa, että tämä on meille myös työtä. Työtä, mistä saamme palkkaa. Voisimme saada työstämme myös enemmän palkkaa, jos tekstejämme ei jaettaisi screenshotteina ympäriinsä näille “klikinsäästäjille”. Ärsyttääkö klikinsäästäjät bloggaajia? Eivät, jos he eivät pyydä teksteistä screenshottia. Jos et halua antaa klikkiä jollekin blogille tai lehdelle, niin se on täysin ymmärrettävää, mutta silloin sinun tulisi olla lukematta niitä juttuja. Jos kirjoittaisit kirjan kovalla vaivalla ja ihmiset haluaisivat lukea sen, niin luultavasti haluaisit myös tekemästäsi työstä palkkaa? Miltä tuntuisi, jos 0stamisen sijaan lukijat pyytäisivätkin ihmisiä lähettämään heille kuvat jokaisesta sivusta, etteivät joutuisi maksamaan kirjan hintaa. Sinä näit vaivan ja porukka nauttii sen lukemisesta, mutta kukaan ei halua maksaa sinulle siitä. Muistetaanhan vielä, että mitä blogipostauksiin tulee, niin lukijoiden ei itsensä tarvitse maksaa penniäkään, lukijat saavat kaiken ilmaiseksi. Mutta osalla tuntuu olevan suunnaton pelko siitä, että heidän klikkinsä takia bloggaaja voi saada lisätuloa. Kyllä, se on totta, bloggaaja voi saada juuri sinun klikistäsi tuloa. Sinun klikkisi voi itseasiassa olla osasyy siihen, että hän ei ole tällä hetkellä työtön. Sinun klikinsäästämisesi voi myös olla osasyy siihen, että hän on tällä hetkellä työtön. Sinun klikkisi voi olla osasyy sille, että kirjoittaja pystyy tekemään lapsilleen kunnon joulun tai päinvastoin.Blogikolleegani Taru  on jakanut blogissaan todella hyviä vinkkejä bloggaajille (kannattaa käydä tsekkaamassa, jos ette vielä ole käyneet) tai blogin aloittaville. Yhdessä ryhmässä eräs nainen pyysi apua blogin aloittamiselle ja linkkasin Tarun blogin hänelle, koska olen myös itse saanut sieltä hyviä neuvoja bloggaamiseen. Sen sijaan, että tämä nainen olisi avannut blogin hän pyysi screenshottia, koska halusi olla “klikinsäästäjä”. Jos haluat asiantuntevaa neuvontaa, niin yleensä saat maksaa siitä, nyt hän olisi saanut sen ilmaiseksi Tarun blogista. Pelko siitä, että bloggaajan tilille olisi kilahtanut siitä rahaa oli kuitenkin liian suuri, eikä hän halunnut avata linkkiä ja tukea yrittäjää. Ei en jakanut screenshottia, vaan päätin kirjoittaa kokonaisen postauksen, miksi sinunkaan ei tulisi jakaa screenshotteja blogeista tai lehtien kirjoituksista. Tämä nainen ei siis suinkaan ollut ensimmäinen “klikinsäästäjä”. Kirjoitusten takana on ihmisiä, jotka tekevät sitä työkseen. Klikkinne ovat heille tärkeitä tai he saattavat pian olla Kelassa pyytämässä toimeentulotukea ja sitten valitetaan, kun Suomen työllisyystilanne on pyllystä. Pienillä teoilla juuri sinä voit tukea Suomen yrittäjiä, vaikka sillä ettet ole “klikinsäästäjä”.

Ja ettei kukaan ymmärrä väärin, niin sanon vielä kertalleen tässä lopussa. Sinun ei todellakaan ole pakko lukea kaikkea tai klikata kaikkea, mutta jos haluat sen lukea, niin lue se rehellisesti alkuperäiseltä sivulta. Näin myös kirjoittaja saa siitä oman osuutensa ja työllistyy jatkossakin.

11 Comments
 • Eve / Queen Of Everything
  Posted at 10:58h, 29 November Reply

  Siis mä en ole edes ajatellut tätä koko asiaa juurikaan, mutta nyt kun kirjoitit tästä niin tämähän on ihan _HELVETIN_ hyvää asiaa!

  Aivan älytöntähän tuo on, että jos juttu sua kiinnostaa niin silloin se kiinnostaa, ei sitä pitäisi voida mitenkään “varastaa”. Tuo kirjoittamasi juttu “Yhdessä ryhmässä eräs nainen pyysi apua blogin aloittamiselle ja linkkasin Tarun blogin hänelle, koska olen myös itse saanut sieltä hyviä neuvoja bloggaamiseen. Sen sijaan, että tämä nainen olisi avannut blogin hän pyysi screenshottia, koska halusi olla ”klikinsäästäjä”. Jos haluat asiantuntevaa neuvontaa, niin yleensä saat maksaa siitä, nyt hän olisi saanut sen ilmaiseksi Tarun blogista. Pelko siitä, että bloggaajan tilille olisi kilahtanut siitä rahaa oli kuitenkin liian suuri, eikä hän halunnut avata linkkiä ja tukea yrittäjää.” => Ihan pöyristyttävää… Siis miten joku voi alkaa säästelemään klikkiään tuossakin kohtaa? 😀 Sitä tietoahan ihminen etsi ja sitten ei halua sitä lukea? Voi nyt jumalauta sanon suoraan.

  Toki on varmasti niitäkin klikinsäästäjä-tyyppejä jotka eivät huijaavan otsikon takia halua mennä lukemaan jotain juttua, ja monesti iltapäivälehdissä juttuja otsikoidaan harhaanjohtavasti ja se ehkä ärsyttää. Mutta se, ettei joku klikkaa kiinnostavaan juttuun jossain blogeissa ym siksi ettei kirjoittaja vaan hyödy mitään on jo ihan älytöntä.

 • Suvi Saranki
  Posted at 11:19h, 29 November Reply

  Ihan oikeasti, tämä asia on mun mielestä niin absurdi. Blogikollegana en voi kuin ihmetellä ihmisten typeryyttä ja kyllä, tuollainen klikinsäästäminen on typeryyttä pahimmasta päästä. Miten se, että joku tienaa blogilla on keltään pois? Eikö nimenomaan kansantalouden näkökulmasta ole hyvä, että uusia ammattialoja nousee, ihmiset työllistävät itsensä ja pienyrittäjyyttä tuetaan?

  Mä olen vahvasti sitä mieltä, että tällaiset ihmiset eivät ymmärrä kokonaiskuvaa ja ovat ihan hemmetin itsekkäitä. Jos bloggaaja tienaa blogillaan ja elättää itseään sillä, sehän on meille kaikille pelkästään hyvä, myös tälle klikinsäästäjälle. Bloggaaja on tällöin veronmaksaja ja kantaa kortensa ketoon tässä meidän pienessä yhteiskunnassa.

  Se, että sinä tienaat on minullekin hyvä. Se, että sinä et tienaa, ei ole mulle hirveän hyvä, sillä jostain ne verorahat on kerättävä. Niin yksinkertaista se on. Tällaiset klikinsäästäjät voisi kaikki laittaa lukemaan hieman kansantaloutta, niin ehkä ymmärrys lisääntyisi, miksi holistisen hyvinvoinnin ja yhteiskunnan kehittymisen kannalta yrittäjyyden tukeminen on aika hyvä juttu.

  http://www.dailychic.fi

 • Taru/stuffabout.fitfashion.fi
  Posted at 11:53h, 29 November Reply

  Superhyvä postaus! MIksi joku ei klikkaisi tekstiä, jossa on hänelle arvokasta tietoa? En ymmärrä. 😀 Kiitos, että sinä sentään linkkasit postaukseni. :D<3

 • Niina / une petite life
  Posted at 12:54h, 29 November Reply

  Tosi hyvä kirjoitus, kiitos tästä!! 🙂

  Niina / une petite life
  http://www.lily.fi/blogit/une-petite-life

 • Tuskin iso ongelma
  Posted at 12:59h, 29 November Reply

  Blogi puolella klikinsäästämiset on turhuutta ja naurettavaa mutta tää originaali klikinsäästötouhu aivan asiaa. Eli uutiset eivät kuulu olla klikkiotsikollisia, se opitaan peruskoulussa äidinkielen tunnilla. Se että jotkut (vähänkoulutetut) trendipellet eivät ymmärrä miksi esim. facebookin klikinsäästäjät tekee uutisten kanssa mitä tekee ja sitten soveltavat sitä blogeihin ovat yksinkertaisesti tyhmiä ja varmasti varsin harvassa. Toki laatu kysymys sitten jos otsikko ei vastaa sisältöä millään tasolla, mutta se onkin jo eri asia.

 • Tiina/Fit Fat Mama
  Posted at 13:11h, 29 November Reply

  Hyvä postaus! Monta kertaa oon törmänny tähän “en klikkaa ota screen shotti” touhuun. Ihaku ihmisen sormi kuluis jos painaa jutun auki.Hohhoh. Sitä väärin otsikointia en kyllä tue,vaikka jos otsikossa kirjoitetaan elämäni pahin päivä ja postauksessa on tyyliin kynsi katkesi 😀

 • Sami-Petteri
  Posted at 13:38h, 29 November Reply

  Hyvä postaus ja täynnä asiaa! Huoh… oon tätä samaa asiaa pohtinut monesti ja nyt sinä sen sait niin kauniisti kirjoitettua tekstiksi! Loistavaa! 🙌😊

  Terkuin, Sami-Petteri
  http://Www.samipetteri.fi

 • Kaisa
  Posted at 13:45h, 29 November Reply

  Kaikki työ ei yksinkertaisesti ole arvokasta.

  • Piia
   Posted at 14:12h, 29 November Reply

   Arvoa voi mitata monilla eri mittareilla, eikä pelkästään yksittäisillä mielipiteillä. Ei kaikella työllä tarvitse pelastaa ihmishenkiä, eikä kaikilla puolestaan tarvitse ilahduttaa tai motivoida ihmisiä. Jokainen työ on jollain tavalla arvokasta, jos siitä kerran palkkaa maksetaan. Se on ihan toimivan kansantalouden ja yhteiskunnan perusta. Tyhjästä ei makseta. Ei edes veroa.

   • Jonna / Palasia arjestani
    Posted at 16:04h, 29 November Reply

    Miksi kaikki työ ei ole arvokasta? Sinäkö sen määrittelet mikä on arvokasta? Omasta mielestäni kaikki työ mistä maksetaan veroja yhteiskunnalle on arvokasta. Toki on monta sellaistakin työtä josta ei makseta veroja yhteiskunnalle ja sekin on aivan yhtä arvokasta. Mitä sinä Kaisa teet ammatiksesi? Tuskin mitään arvokasta 😉

    Mitä tulee näihin klikinsäästäjiin niin olen täysin samaa mieltä! Mitä se on keltään pois, jos bloggaaja tienaa klikkauksilla? Ai niin, jos en itse tienaa niin ei muutkaan saa tienata. Perussuomalaisen kateellisen juron ajattelua. Hei haloo! Me bloggaajat maksetaan veroja siinä missä kaikki muutkin. Itse maksan tuplasti, koska teen työtä terveydenhuollossa (se on varmaan sitä arvokasta työtä sitten) ja bloggaan. Mutta, Olen itsekin jättänyt sellaiset blogit ja iltapäivälehtien sivut lukematta, jossa clickbeitteja on jatkuvasti.

 • Heini
  Posted at 14:23h, 29 November Reply

  Itse olen ns klikinsäästäjä, ja lopettanut periaatteesta kokonaan esim iltalehden ja iltasanomien lukemisen, koska koin otsikoiden olevan silkkaa valetta tai vähintäänkin johtavan tahallaan harhaan klikkien lisäämisen takia. Samaa olen huomannut välillä myös blogeissa, ja yhtälailla periaatteesta jätän yksittäistapauksessa kyseisen tekstin ja toistuessaan koko blogin lukematta. En ymmärrä sitä, että oman tienaamisen varjolla kalastetaan klikkauksia esim hämäämällä lukijaa luulemaan tekstin kirjoittajan olevan raskaana tms, kun todellisuudessa yhdeksän kuukauden odotus onkin uuden kirjahyllyn löytäminen tai raskausmaha onkin turvotus ennen isoa pierua.

  Jos joku kutsuu itseään klikinsäästäjäksi siksi, ettei lue mielenkiintoista artikkelia tai lue kiinnostavaa kirjaa, puhutaan mielestäni ihan eri asiasta. Ennemmin tähän alkuperäiseen klikinsäästäjäideaan sopisi se, jos kirjailija yrittäisi myydä kirjaansa kirjottamalla siihen täysin valheellisen/vääristävän otsikon ja takakannen, jota kirjan sisältö ei vastaa. Tai jos kirjan sivumääräksi kerrottu 350 sivua tarkoittaisikin 50sivua tekstiä ja kolmesataa tyhjää sivua…

  Mielipiteitä herättävä teksti, kiitos siitä! Sinänsä ymmärrän myös iltalehtikirjoittajien/bloggaajien paineen saada klikkauksia ja sitä kautta rahaa, mutta itse ajattelisin että tietynlainen ammattiylpeys estäisi rahan teon viilaamalla lukijaa linssiin. 🙂

Post A Comment