Älä tee näitä virheitä, jos haluat säästää satoja euroja kuukaudessa!

Aiemmassa postauksessa kerroin, kuinka perheemme ruokaostoksiin meni viikossa n.250 euroa. Minun mielestäni se on aivan liikaa nelihenkiseltä perheeltä. Emme myöskään juuri koskaan syö ulkona, joten siihenkään ei suuria summia uppoa. Olemme siis onnistuneet kuluttamaan 250 euroa ihan perus ruokakauppaan, mikä meidän tapauksessamme on Lidl. Jos mietitte, että miten ihmeessä se on edes mahdollista, niin minäpä kerron teille. Mikäli haluat siis kuluttaa enemmän rahaa ja säästää vähemmän, niin toimi näin. Jos taas haluat säästää ruokaostoksissa, niin vältä nämä virheet.

1.Suunnittelemattomuus

Suunnittelemattomuudesta saa maksaa myös ruokakaupassa. Jos et ole suunnittelut, mitä ruokia aiot tehdä seuraavina päivinä, niin et luonnollisesti voi myöskään suunnitella kauppalistaa. Tällä tyylillä kaupasta tulee ostettua kaikkea tarpeetonta ja tarpeellinen unohtuu kauppaan. Se tarpeellinen haetaan kaupasta myöhemmin ja näin kuluu myös enemmän bensaa. Tarpeeton saattaa jäädä kokonaan tarpeettomaksi ja käyttämättä, jota voisi verrata rahan roskin heittämiseen. Suomalaiset heittävät ihan hulluna ruokaa roskiin ja uskoisin, että suunnittelemattomuus on siihen suuri syy. Suunnittelussa kehittyy koko ajan ja seuraamalla ruoan kulutustasi pystyt suunnittelemaan entistäkin paremmin ostoslistasi sekä ruokalistasi. Suosittelen siis säilyttämään kuitit ja kirjaamaan aina ylös, mikäli esim. maitoa olisikin tarvittu enemmän tai juustoa vähemmän.

2. Nälkäisenä kauppaan meneminen

Ihan järkyttävä tilanne. Oonko ainut kuka on mennyt nälkäisenä kauppaan ja ostanut kaiken mahdollisen, mitä mieli tekee. Nälkäisenähän mieli tekee kaikkea, joten kauppakärryt ovat olleet melkoisen täynnä. Kotona sitä huomaa ostaneensa kaikennäköistä tarpeetonta ja epäterveellistä.

3. Kiireessä kauppaan meneminen

Kiire tai nälkäinen taapero ei ole kovin hyvä kauppakaveri, koska siinä iskee stressi varmasti jokaiselle. Kiireessä ketään ei kiinnosta katsoa hintoja, vaan kärryihin napataan vahingossa kallein mahdollinen tuote, kunhan päästään nopeasti kaupasta ulos. Kiireessä tulee helposti myös unohdettua jotain, koska kuka kiireessä alkaisi tarkistamaan kauppalistaa. Varaa siis kauppareissuun hyvin aikaa, niin säästät rahaa ja hermojasi. Ja muista ruokkia taapero 2 minuuttia ennen kauppaan lähtöä, niin hänkin on hyvällä tuulella.

4. Älä käytä edellisen päivän ruoan tähteitä

Suunnittelemalla ruoat tietyssä järjestyksessä pystyt hyödyntämään edellisen päivän ruoan tähteitä. Meillä esimerkiksi tortillapäivän jälkeen on useimmiten wokkia, koska wokkiin voi heittää edellisen päivän kaikki ylijäämät. Yhtenä päivänä syödään pizzaa (hieman terveellisemmällä pohjalla), minkä päälle voi heittää edellisen päivän jauhelihat ja vihannekset. Kannattaa siis myös suunnitella, missä järjestyksessä ruoat syödään.

LUE MYÖS

LAIHDUTTAJAN SUURIMMAT VIRHEET

KYLLÄ, TÄMÄN KIRJOITTAMINEN TUNTUI VAIKEALTA

KOSKA ÄITIYDESTÄ TULI ETUOIKEUDEN SIJAAN TAAKKA

HÄÄMME ITÄVALLAN ALPEILLA

SEURAA MEITÄ  ♥

FACEBOOK INSTAGRAM

5 Comments
 • Helka
  Posted at 18:14h, 02 February Reply

  Niin totta! Ruokaan menee helposti aivan liikaa rahaa. Hyviä vinkkejä 👍

 • Elina
  Posted at 18:15h, 02 February Reply

  Meillä ei mene juuri yhtään ruokaa hukkaan ja uskon että juuri tuo suunnittelu on suurin syy tähän. Meidän kahden hengen taloudessa usein ruoan valmistukseen tarvittavista tarpeista jää yli ja suunnittelen sitten suraavalle päivälle ruuan, johon voi nämä ylijäämät käyttää. Jos edelliseltä päivältä on jäänyt ruokaa, se syödään ensin pois ennen kuin uutta tehdään. Minulla tämä on aina tapahtunut ihan luonnostaan eli suunnittelu ei tuota ylimääräistä päänvaivaa. Kauppaan en osaa mennä ollenkaan ilman kauppalistaa. OIkeastaan inhoan kaupassa käyntiä ja mietin tarpeet aina päiviksi eteenpäin, ettei tarvisi jatkuvasti käydä kaupassa.

 • Koivulan emäntä
  Posted at 18:47h, 02 February Reply

  Mä niin tee noi virheet… joka viikko ja joka viikko päätän ryhdistäytyä. 🙈

 • Heiduska87
  Posted at 19:03h, 02 February Reply

  Voi herranen aika kuin paljon rahaa viikossa. Se on erittäin iso summa. Meillä kaksisteen pojan kanssa menee noin 40-50€ viikossa, jos sitäkään. Ja kyllä ittekkin teen sen virheen lähes aina, että nälkäsenä sitä menee kauppaan. Yleensä heti aamusta, jos vapaapäivä mulla ja poika eskarissa, vien pojan eskariin ja menen kauppaan, YKSIN omassa hiljaisuudessa, ah mikä nautinto! 🙂

 • Ida
  Posted at 20:10h, 02 February Reply

  Hei ihana postaus!
  Me oltiin just mukana Kaksplussan jutussa jossa tehtiin juttua miten paljon perheillä menee rahaa ruokaan viikossa. Meillä menee satanen neljälle +koiralle extra. Se on musta ihan jees.
  Suurin säästö meillä on se et me syödään pääsääntöisesti kasviksia. Paljon edullisempaa mitä lihat. Ja maitotuotteet (paitsi juusto koska JUUSTO) jätettiin myös kokonaan pois.

Post A Comment