Reissuun raskauden viimeisellä kolmanneksella!

Kesä lähestyy hitaasti, mutta varmasti. Talvi oli tänä vuonna todella hyvä ja todellakin toivon, että kesäkin olisi hieman edellistä kesää parempi säiden suhteen. Viime kesänä en muista kuin yhden oikeasti todella lämpimän päivän ja sen päivän vietin ystäväni polttareissa Turussa. Toki muutamia kertoja oltiin tyttöjen kanssa rannalla, mutta ei siellä koskaan lämmin ollut saati sitten kuuma. Muutaman kerran Amelie on kyllä kritisoinut valintaamme asua Suomessa. Hänen mielestään voisimme hyvin muuttaa vähintään puoleksi vuodeksi per vuosi Itävaltaan ellei koko vuodeksi. Erittäin hyvä idea neidiltä, mutta ei täysin toteutuskelpoinen monestakaan syystä. Meidän perheessä kaikki rakastavat kesää enemmän kuin muita vuodenaikoja. Toisaalta neljä vuodenaikaa on yksi syy siihen, miksi kesä tuntuu niin hullun spessulta. Suomessa hellepäiviin harvoin ehtii kyllästyä, joten auringon paistaessa ja mittarin näyttäessä yli 20 astetta säätä arvostaa niin täysillä kuin vain voi. Myönnetään nyt siis, että meidän perheessä on alkanut jo kesäfiilistelyt ja kesän suunnitellu. Amelie on kertonut kovasti myös omia toiveitaan ja olemmekin koko perhe yhdessä suunnitelleet, mitä ensi kesänä haluamme tehdä. Olemme kertoneet tytöille etteivät rahat riitä kaikkeen, joten pitää miettiä, mitkä ovat niitä eniten haluttuja juttuja. Yksi asia tuntuu olevan ylitse muiden, matkustelu!Tällä hetkellä suunnitelmissa olisi lähteä Italiaan Garda-järvelle muutamaksi päiväksi ja siitä ajella Itävaltaan viikoksi moikkaamaan perhettä ja sukuluisia (okei ja ehkä vähän nauttimaan maisemista, lämpimästä ilmasta ja hyvästä ruoasta). Tälle reissulle perheemme lisäksi lähtisi myös ystävämme Demi. Alunperin suunnittelimme Domin ja Demin kanssa  RoadTripata lasten kanssa sinne, mutta raskauteni takia olemme hieman muuttaneet suunnitelmiamme. Suunnitelmissa olisi lähteä reissuun minun ollessani 30 viikolla ja palata takaisin ollessani 32 viikolla, mikä on viimeinen viikko, kun lentoyhtiöt huolivat minut vielä lennolle mukaan. Tämä koko reissu toki riippuu täysin omasta ja vauvan voinnista, mutta tällaista on ainakin suunnitteilla! Onko täällä muita, jotka ovat reissanneet raskauden viimeisellä kolmanneksella? Aiemmissa raskauksissa olen pysynyt visusti Suomessa ja mielellään vielä täällä kotipaikkakunnalla, mutta nyt menokenkää vipattaa vähän liikaa.

Tags:
,
3 Comments
 • Outi Karita
  Posted at 09:24h, 20 March Reply

  Me kierreltiin viime kesänä Italiaa ja ah, tuo Garda on ihana!!! 😍
  Raskauden suhteen tosin oltiin vähän aiemmin, toisella kolmanneksella, reissussa tuli täyteen rv 20 ❤

 • :)
  Posted at 12:27h, 20 March Reply

  Mä olen varannut matkan Miamiin ja olen takaisin tullessa raskausviikolla 33 🙈 ainakin kun tutkin niin rv 36 viikoille asti saa lentää kaukolentoja lääkärintodistuksella ja kaksoisraskaudessa viikolle 32 asti. Tukisukat jalkaan ja paljon liikkumista koneessa ainakin !

 • Mammanen
  Posted at 16:43h, 22 March Reply

  Oi, kuulostaa ihanalta reissulta. Ja kyllähän raskaana ollessa on ihan täysin turvallista matkustella jos kaikki on mennyt sujuvasti. Toivottavasti pääsette reissuun ja nauttimaan lomasta.

  Tietenkin aina on hyvä varautua kaikkeen mahdolliseen mutta toisaalta ei sitä kannata lopettaa elämistä raskauden takia. Itse kävin vielä synnytyspäivänä rv 42+1 lasten kanssa poniratsastuksella(en tosin itse ratsastanut mutta talutin poneja). Ehä se poniratsastus sitten vihdoin käynnisti synnytyksen 😉

  M/Äiti jumppaa-blogi

Post A Comment