Lähete sikiön Nipt-tutkimukseen!

Meillä oli viime viikon perjantaina ensimmäinen virallinen ultra. Aurinko paistoi ja hieman jopa lämmittikin, kun kävelimme Domin kanssa äitiyspolille. Todettiin siinä yhteen ääneen, että justhan me vasta oltiin täällä Estellan raskausaikana. Vaikka onhan siitä aikaa jo kaksi vuotta, mutta se aika vaan kuuluu niin äkkiä. Kävellessämme sisään kaikki jotenkin konkretisoitui. Meille on oikeasti tulossa kolmas lapsi. Perheemme on ihan oikeasti kasvamassa. Jos kaikki vaan menee hyvin, niin kesän jälkeen saamme tulla ulos tuolta samasta paikasta uusi vauva mukanamme. Vauva, mikä on tällä hetkellä saanut isoimmalta isosiskoltaan lempinimeksi: PikkuLanttu. Meidän perheeseen kuuluu pian viisi ihmistä. Mehän olemme sitten suurperhe. Saamme olla aivan äärimmäisen onnellisia, että meitä on siunattu kolmannella aarteella.Ultrassa kaikki näytti todella hyvältä. Mitä näillä viikoilla voidaan sanoa, niin vauva oli kaikinpuolin täydellinen. Täydellinen vauva olisi ollut meille vanhemmilleen silloinkin, vaikka kätilön mukaan vauva ei täydellinen olisikaan ollut. Ultran jälkeen kätilö alkoi laskea sikiön riskilukuja esim. downsyndroomaan, mutta hän ei löytänyt verikoe vastauksiani mistään. Näillä viikoilla verikoetta ei voida enää ottaa, joten minulle suositeltiin Nipt-tutkimusta. Aiemmin tehtiin lapsivesipunktio, mutta nykyään se pyritään korvaamaan Nipt-tutkimuksella, mikä mm. ei lisää keskenmenoriskiä (lapsivesipunktiossa keskenmenoriski on 0.5-1%).Hetken mietimme haluammeko Nipt-tutkimukseen, koska tuloksesta huolimatta meidän vauvamme on meidän vauvamme ja hän on tasan yhtä tervetullut tähän maailmaan, vaikka tulos olisi mikä. Päätimme kuitenkin osallistua tutkimukseen, koska tutkimuksesta ei ole haittaa minulle tai vauvalle. Ja onhan se hyvä tietää, mikäli vauvalla olisi jokin poikkeavuus, että osaisimme varautua. Mikäli näin olisi, niin raskauttani osattaisiin seurata eri tavalla ja osaisimme myös itse valmistautua tulevaan. Joten päätimme osallistua Nipt-tutkimukseen.Nipt-tutkimuksessa myös sukupuoli pystytään selvittämään 99,9% varmuudella. Dom oli ihan fiiliksissä tästä tiedosta ja sanoi, että tottakai me selvitetään sukupuoli heti kuin mahdollista. Itse olen jo vähän kaavoihin kangistunut ja tottunut saamaan tiedon puolessa välissä raskautta rakenneultrassa. Se on ikäänkuin palkinto siitä, että puolet raskaudesta on jo mennyt. Tuntuisi vähän hassulta saada jo parin viikon sisällä tietää onko meille tulossa pikkujätkä vai pikkuneiti. Toisaalta verikokeen tulos on tietysti huomattavasti luotettavampi kuin ultran. Ultrassa meidän Estellaa luultiin kaksi ensimmäistä kertaa pojaksi, kunnes kolmannella kerralla kerrottiin vauvan olevan selkeä tyttö ja tyttöhän sieltä tuli. Tämän suhteen ajatuksemme ovat siis vielä hieman ristiriitaiset, mutta enemmän olemme kallistumassa sen puolelle, että sukupuolenkin selvittäisimme.Onko teistä ketään osallistunut Nipt-tutkimukseen? Selvitittekö sukupuolen? Haluaisitko tietää sukupuolen niin aikaisin kuin mahdollista?

Tags:
5 Comments
 • Anonymous
  Posted at 07:17h, 27 March Reply

  Olen käynyt Nipt-testissä ja oli kiva saada tietää sukupuoli jo “ennen kuin muut” tavallisesti saavat tietää lapsensa sukupuolen. Kun raskausviikko 20 vihdoin koitti, tuntui sukupuolen tietoon saamisesta olleen jo ikuisuus ja mietti, että miten ikinä olisi jaksanut odottaa näin kauan ennen kuin vasta olisi saanut normaalitilanteessa tietää sukupuolen.

 • Linda
  Posted at 12:52h, 08 April Reply

  Paljon onnea raskaudesta! Milloin teillä on laskettu aika?

 • Isabel
  Posted at 14:32h, 11 April Reply

  Hei! Miten nopeasti saitte NIPT testin tulokset?

  • fitfunfamily
   Posted at 19:23h, 12 April Reply

   Heippa! Nipt testit otettiin maanantaina ja seuraavan viikon torstaina saatiin tulokset, eli runsas viikon verran kesti. Toki meillä kesti hieman kauemmin, koska pääsiäinen sotki hieman aikatauluja. 🙂

Post A Comment