Vinkkejä lapsiystävällisen pihan suunnitteluun!

Etsiessämme omaa kotia oli meille yhtenä tärkeimpänä kriteerinä iso piha ja sellaisen me myös löysimme. Muuttaessamme nykyiseen kotiimme pihassa oli 27 puuta, mutta viime syksynä etupihaltamme kaadettiin valoa ja tilaa viemästä muutama niistä. Tottakai lapsille jätettiin kiipeilypuita pihapiiriin, mutta niitä jäi ihan hyvä määrä, vaikka muutama kaadettiinkin. Puiden harventamisen jälkeen piha tuntui entistä isommalta ja alkoi kova suunnittelu, mitä pihaan haluamme. Juttelimme myös lasten kanssa millainen piha olisi heidän mieleensä ja yhtäkkiä meidän suunnitelmat pihasta alkoivat kuulostamaan melko paljon leikkipuistolta.Juttelimme Domin kanssa kahdestaan, mikä meille olisi tärkeintä omassa pihassa. Tärkeimmäksi kriteeriksi muodostui koko perheen viihtyvyys, myös lasten. Haluamme, että lapsemme viihtyvät ulkona ja nauttivat liikkumisesta sekä ulkoilemisesta. Tammikuussa selailimme Pinterestiä ja katselimme erilaisia vaihtoehtoja. Ilmojen lämmetessä ajatuksien oli aika siirtyä tekoihin ja pikku hiljaa aloimme päättämään, mitä oikeasti pihassamme tarvitsemme.Estella halusi ehdottomasti oman hiekkalaatikon ja Amelie puolestaan toivoi kiipeilytelinettä. Jollyroom on aiemminkin ollut luottopaikkamme, mistä olemme tilanneet niin leluja, vaatteita kuin sisustustavaraakin, joten Jollyroomin sivuille klikkasimme jälleen kerran. Katselimme yhdessä tyttöjen kanssa heidän sivuiltaa, mikä olisi mieleistä puuhaa kesäksi. Amelie iski silmänsä siniseen potkulautaan ja Estella puolestaan siihen hiekkalaatikkoon. Jollyroomin sivuilta löysimme myös kolmipyörän, mikä on ihan mahtava juttu hieman pidemmillä kävelyreissuilla. Estella ei ole koskaan ollut kovin hyvä rattaissa istuja ja omat voimat eivät vielä ole riittävän hyvät menemään pidempiä matkoja potkupyörällä, joten kolmipyörä todellakin tuli tarpeeseen. Kolmipyörässä iso plussa on se, että itse pystyn ohjaamaan pyörää hyvin.Hiekkalaatikko on ollut myös Amelien ja hänen kavereidensa kovassa suosiossa rattinsa ansiosta. Onhan oma salavene aika hullun coolia. Estellakin on nauttinut hiekkalaatikosta aivan mielettömästi ja jaksaisi rakennella hiekkakakkuja tuntitolkulla. Hiekkalaatikko oli siis ehdottomasti kova hankinta!

Toinen huippu hankinta oli pelisetti verkkoineen. Tämä oli myös huippuhankinta meidän aikuisten mielestä. Mikäs sen parempaa kuin auringon paistaessa pelata isomman neidin tai puolison kanssa sulkkista tai tennistä. Estella ei tätä pelisettiä vielä kovasti fiilistellyt, vaan keskittyi lähinnä verkossa roikkumiseen ja pelikentällä hyppimiseen.Viimeisimpänä, mutta ei vähäisempänä Amelie sai kuin saikin sen oman kiipeilymestan. Sopivaa kiipeilytelinettä ei valmiina löytynyt, koska monet kiipeilytelineet oli tehty hieman pienemmille lapsille eikä niissä kuulemma ollut mitään haastetta. Joten taas kerran, Dom pääsi hommiin! Amelien mukaanhan Dom osaa tehdä, mitä tahansa, joten se ei ollut mikään ongelma, vaikka kiipeilytelinettä ei valmiina löytynytkään. Kerroimme Amelien kanssa minkälainen kiipeilyteline olis jees (toki sen pitää olla sellainen, että aikuisetkin pääsevät siinä treenaamaan) ja Dom kävi samana iltana kaupassa ostamassa puutavarat ja seuraavana päivänä teline oli valmis.

Ei varmasti tarvitse erikseen mainita, että lapset viihtyvät semi hyvin ulkona. Nyt pihasta puuttuu enää aurinkosänky ja sitten piha on aikalailla valmis! 🙂

LUE MYÖS

VIIMEINEN KIRJOITUS PORNOSTA

ONNELLISEN PARISUHTEEN AVAIMET

“OLIKO KOLMAS LAPSI VAHINKO?”

LAPSESTA FIKSU RAHANKÄYTTÄJÄ

KUTSUITKO TOISTA HUOMIONHAKUISEKSI? EIKÖHÄN ME KAIKKI OLLA.

SEURAA MEITÄ  ♥

FACEBOOK INSTAGRAM

No Comments

Post A Comment