Mitä kannattaa ottaa huomioon lähtiessäsi kaupunkilomalle lasten kanssa?

Me olemme matkustaneet tyttöjen kanssa melko paljon ja aiomme varmasti jatkossakin matkustaa. Yhtä katastrofaalista lentoa lukuunottamatta reissut ovat aina menneet hyvin ja olemme koko perhe nauttineet matkoista. Ei siis turhaan kannata pelätä matkustaa pienten lasten kanssa. Tärkeintä on, että lasten kanssa matkat tehdään leppoisasti ja heidän ehdoilla. Mikäli siis et tarvitse minuuttiaikataulua ja sinua ei haittaa pienet muutokset, niin lasten kanssa matkustaminen on ihan mahtavaa. Lapset ovat niin innoissaan pienistäkin asioista, että se iloisuus tarttuu väkisinkin myös meihin aikuisiin. Lapset huomaavat reissuilla paljon sellaisia asioita, mitä me aikuiset emme huomaisi. Lasten kanssa matkustaminen voi ihan oikeasti olla mukavaa kaikille, kunhan muistetaan, että lapset ovat lapsia eivätkä aikuisia.

Oletko lähdössä lasten kanssa kaupunkilomalle?

Mikäli olet lähdössä lasten kanssa kaupunkilomalle tai rantalomalle, niin tässä olisi muutama asia, mitä kannattaa ottaa huomioon.

  1. Varo lapsen verensokerin laskua. Mikään ei ärsytä yhtä paljon kuin ihan jäätävä nälkä (jep, tiedän tän ihan omasta fiiliksestäni). On ihan ymmärrettävää, että lapsella menee hermot, jos vatsa kurnii ja seuraavaan raflaan on vielä tunnin kävelymatka. Meinaahan siinä mennä hermot jo aikuiseltakin. Suosittelen siis kantamaan mukana jotain pientä snäkäriä esim. banaania, riisikakkuja, pähkinöitä, rusinoita, naksuja, leipää sekä paljon juotavaa.
  2. Suosittelen kantamaan mukana paperia ja kyniä. Kun lasta alkaa tylsistyttämään esim. ravintolassa ruoan venailu, niin piirtämällä saa ajan näppärästi kulumaan. Pienempi lapsi voi myös piirrellä istuessaan rattaissaan ja vanhemmat voivat rauhassa katsella nähtävyyksiä ilman, että kenelläkään on tylsää.
  3. Ota rennosti ja anna lasten leikkiä. Pidä paljon taukoja ja anna lasten touhuta. Me pidimme useasti taukoja, joista yksi oli suihkulähteen vierellä, missä tytöt yrittivät melkein tunnin verran saada lintuja kiinni. On tärkeää antaa lasten leikkiä ja pitää hauskaa ilman kiireitä tai aikatauluja. Siinä samalla saa aikuisetkin nauttia katsellessaan lasten iloa. Kun lapset nauttivat reissusta, niin aikuisetkin nauttivat.
  4. Rattaat. Suosittelen ehdottomasti ottamaan rattaat mukaan, vaikka lapsi ei kotona juurikaan enää rattaissa istuisi. Varsinkin kaupunkilomilla askeleita kertyy melko paljon ja isommankin ihmisen jalat alkavat väsymään. Ja, jos lapsesi jostain syystä ei kuitenkaan halua rattaisiin istua levätäkseen, niin rattaisiin voi lasten sijasta lastata myös ostoksia, matkatavaroita tai laittaa vaikka takit sinne, niin ei tarvitse kaikkea kantaa käsissä.
  5. Kärsivällisyys. Ota mukaan kunnon määrä kärsivällisyyttä ja muista, että lapset eivät ole aikuisia. Lapsesi saattaa olla huomattavasti kiinnostuneempi maasta löytyneestä valkoisesta kivestä kuin historiallisesta rakennuksesta. Jonottaminen saattaa myöskin alkaa ärsyttämään ja tällöin aikuisilta tarvitaan kärsivällisyyttä, pitkääpinnaa ja kekseliäisyyttä viihdyttää pikkuihmisiä. Lapset eivät ole aikuisia eikä heidän kuulukaan olla, he ovat luultavasti kiinnostuneita täysin eri asioista kuin sinä.
  6. Markkinoi asiat mielenkiintoisesti. Tarvitseeko kävellä takaisin hotellille, vaikka pieniä jo väsyttää. Esittele matka esimerkiksi mielenkiintoisena tutkimusmatkana, minkä aikana tarkoituksena on toimia salapoliisina ja laskea kaikki punaiset autot. Käytä mielikuvitusta ja markkinoi nihkeät asiat mielenkiintoisina ja jänninä.
  7. Älä unohda lempilelua. Mikäli lapsellasi on unikaveri tai muu tärkeä lelu, niin älä jätä sitä kotiin tilaa säästääksesi. Reissussa ollessa tutut ja rakkaat lelut tuovat lapsille turvallisuutta. En edes halua kuvitella, miten yömme olisi mennyt, jos olisimme unohtaneet tyttöjen unikaverit kotiin.
  8. Tsekkaa sää. Pukeutukaa sään mukaan. Kovalla helteellä ja auringonpaisteella muista pakata mukaan myös päähineet sekä tietenkin varmuuden vuoksi uikkarit. Jos yhtäkkiä löytyykin joku pieni uimalätäkkö, niin harmittaa kyllä, jos uikkarit jäivät kotiin.

Tyttöjen ihanat pääpannat on saatu JONANAshopilta. JONANAshopin sivut löydät Facebookista sekä Instagramista. JONANA suunnittelee ja ompelee aivan ihania asusteita lapsille ja aikuisille. Heiltä löytyy omalaatuisia, käytännöllisiä ja pitkäikäisiä tuotteita. Heidän Instagramistaan löydät lisää erilaisia pääpantoja niin lapsille kuin aikuisillekin.

LUE MYÖS

RASKAUS, PIENET LAPSET JA PARISUHDE

VIIMEINEN KIRJOITUS PORNOSTA

ONNELLISEN PARISUHTEEN AVAIMET

“OLIKO KOLMAS LAPSI VAHINKO?”

LAPSESTA FIKSU RAHANKÄYTTÄJÄ

KUTSUITKO TOISTA HUOMIONHAKUISEKSI? EIKÖHÄN ME KAIKKI OLLA.

SEURAA MEITÄ  ♥

FACEBOOK INSTAGRAM

Tags:
No Comments

Post A Comment