Parhaat ja turhimmat hankinnat vauvalle!

Kahden lapsen äitinä on tullut hankittua paljon turhia juttuja sekä huomattua monien tarpeellisten asioiden puuttumisen. Olen hankkinut vääränlaisia imetysliivejä, koska en ollut tajunnut ettei maidon noustessa yksinkertaisesti pysty pitämään kaarituellisia liivejä. Olen lähettänyt Domin kauppaan ostamaan liivinsuojuksia, mitkä olin unohtanut ja näin ollen tajusin niiden puuttumisen sairaalassa, kun maitoa oli joka paikassa. Kummallakin tytöistä on ollut käytössä kätkyt-hälytin, mitä moni naureskeli turhaksi hankinnaksi, kunnes kuopuksellamme tulikin yön aikana niin pitkä hengityskatkos, että saimme ravistella häntä hereille. Jokainen varmasti tietää ilman mainitsemistakin, että aiommeko käyttää kätkyt-hälytintä seuraavankin lapsen kohdalla.

Mikä toiselle on ollut paras hankinta, on toiselle ollut turhin. Ajattelin kuitenkin listata omasta mielestäni parhaat ja turhimmat hankinnat vauvaa varten. parhaat ja turhimmat hankinnat vauvalle

Parhaat ja turhimmat hankinnat vauvalle

Parhaat hankinnat

Imetyssuojia monta paketillista. Jostain kumman syystä ne loppuvat aina huomaamatta ja sitten on joko itse lähdettävä paniikissa kauppaan pelkona paidan kastuminen tai lähetettävä mies käymään kaupassa. Miehen mentäessä kauppaan on vaarana, että sinulle tuodaan halpis-imetyssuojia ja voin luvata sinulle ettei tämä ole oikea paikka säästää!

Imetysliivit. Ilman kaaritukea ja tarpeeksi suurta kokoa!

Kunnolliset vaunut. Suomen sää on siitä mukava, että täällä saattaa olla melkein puolet vuodesta loskasta. Varsinkin täällä landella ei paljon katuja aurailla ja siksi olenkin isojen pyörien puolesta puhuja. Mieti siis tarkasti, mitä vaunuilta tarvitset. Haluatko vaunujen olevan näppärät kauppakeskusvaunut vai joka säässä kulkevat vaunut?

Imetystyyny oli suuri apu ensimmäisen kanssa. Ekalla kerralla imetys tuntui lähinnä rakettitieteeltä ja pienikin apu hyvän imetysasennon löytymiseen oli tervetullut. Ensimmäisen kohdalla tämä siis todella tuli tarpeeseen, mutta kakkosen kohdalla en käyttänyt kertaakaan.

Pinnasänky. Perhepeti toimi mielestäni hyvin niin kauan, kun kenenkään ei tarvitse nukkua. Tokalla vauva-ajan kohdalla priorisoin omat uneni ja opetimme vauvan nukkumaan alusta asti omassa sängyssään nukahtaen sinne itse. Kahden kuukauden iässä bebe nukkui 12 h putkeen ja sillä linjalla ollaan jatkettu.

Kantoreppu tuo arkipäivien pelastaja! Tarvitseeko tästä edes muuta sanoa.

Lämpöpussi turvakaukaloon. Kaksi vauvaa-aikaa ilman lämpöpussia ja aina kateellisena katsellut, kun siskoni vauvalla tällainen on ollut. Lämpöpussi helpottaa niin paljon pukemista ja riisumista vauva-aikana. Olin jo ennen raskautta ihastunut PikkuVaniljan lämpöpussiin ja se olikin yksi ensimmäisistä hankinnoista vauvalle. Lämpöpussi näkyy myös postauksessa esiintyvissä kuvissa. Eikö olekin ihana!

Harsoja, paljon harsoja. Nämä ovat yhtä useasti hukassa kuin imetyssuojatkin. Näitä ei voi olla liikaa.

Jumpsuitit. Vauva-aikana olen ehdottomasti käytännöllisten vaatteiden puolesta puhuja. Jumpsuitit pysyvät päällä eikä rullaannu. Ne ovat yksinkertaisesti superkäteviä pikkuihmisille. Kuvissa oleva Jumpsuit Arksielta (koodilla “FITFUN” saat -20% heidän valikoimastaan).

Vaippoja. Jep, tätä tuskin tarvitsee enempää avata. Ette selviä ilman näitä.

Kätkyt- hälytin. Kerran sinisen lapsen syliini sängystä napanneena en edes harkitse käytämmekö tätä.parhaat ja turhimmat hankinnat vauvalle

Turhimmat hankinnat

Rintapumppu. Vauvat ovat aina saaneet rinnoistani enemmän kuin tarpeeksi maitoa, mutta pumpulla ei yksinkertaisesti meikäläisen rinnoista tipu tipan tippaa.

Hyppykiikku. Kuulin sen olevan huono lapsen ergonomialle, joten jäi käyttämättä.

Halpis imetyssuojat. Niitä ei vaan voi käyttää, koska ne eivät hoida tehtäväänsä.

Tutti. Vatsastani ulos tulleet vauvat eivät yksinkertaisesti ole pienenä vauvana (toinen ei ollenkaan) suostuneet syömään tuttia.

Tuttipullo. Kumpikaan tytöistämme ei ole huolinut tuttipulloa ollenkaan.

Sitteri jäi meillä myös melkein käyttämättömäksi. Mikäli sitterin aikoo hankkia, niin suosittelen satsaamaan siihen. Meidän sitteri oli halvin mahdollinen, ei missään määrin tukeva ja emme juurikaan käyttäneet sitä, koska se oli yksinkertaisesti niin surkea.

Itkuhälytintä emme ole koskaan omistaneet ja olen paljon miettinyt, että tarvitsisimmeko me tällaisen. Onko teidän perheessä itkuhälytin ollut turha vai hyvä hankinta? Me ei olla ihan vielä päätetty kummalle listalle kyseinen vempain kuuluu.parhaat ja turhimmat hankinnat vauvalle

Puuttuuko listoilta vielä jotain tärkeää? Mikä teillä vauva-aikana oli turhake ja mikä puolestaan paras hankinta?

Ps. oothan käynyt jo meidän Instagramissa osallistumassa Breden Kidsin ja Jollyroomin arvontaan?

LUE MYÖS

OLISINPA TIENNYT, ETTÄ JONAIN PÄIVÄNÄ NUKUN JÄLLEEN YÖNI HYVIN

MILTÄ TUNTUU, ETTÄ EN MILLOINKAAN SAA POIKALASTA

RASKAUS, PIENET LAPSET JA PARISUHDE

ONNELLISEN PARISUHTEEN AVAIMET

“OLIKO KOLMAS LAPSI VAHINKO?”

LAPSESTA FIKSU RAHANKÄYTTÄJÄ

KUTSUITKO TOISTA HUOMIONHAKUISEKSI? EIKÖHÄN ME KAIKKI OLLA.

SEURAA MEITÄ  ♥

FACEBOOK INSTAGRAM

 

6 Comments
 • Sini
  Posted at 20:59h, 12 June Reply

  Itkuhälytin on ollut meillä tarpeen, meillä nukuttu ihan pienestä asti päikkärit ulkona vaunuissa. 🙂 sekä meillä oli kehtomallinen sitteri, joka tärisi. Tämä pelasti monta iltaa 3kk iltakitinä ajalla <3

 • Teresa
  Posted at 21:08h, 12 June Reply

  Parhaat hankinnat varmaankin perus vaippojen, harsojen lisäksi pinnasänky, sitteri, vaunut ja lelumatto. Turhimmat ehkä liikaa vaatteita mitkä jää nopeasti pieneksi ja vaatteet joissa nappeja niin ärsyttäviä! Sukat myös, turha luulo että ne olisi pysynyt jaloissa 😀

 • Jetta
  Posted at 21:16h, 12 June Reply

  Turhake on ollut pinnasänkyyn hankittu kissansuoja (pinnasängyn yläpuolelle tulee ”verkkokatto”. Kissa nukkui enimmäkseen ulkona/toisessa huoneessa, eikä ollut kiinnostunut menemään koskaan pinnasänkyyn.

  Hyödyllisimpiä on olleet vauvapesä (turvallinen olo suurissa vaunuissa/suuressa pinnasängyssä, voi jättää sohvalle tai pöydälle nukkumaan siinä), kantoliina/kantoreppu (refluksilapsi viihtyi ja nukkui ekat pari-kolme kuukautta enimmäkseen sylissä), vaunut, itkuhälytin (voi nukuttaa pihalla/parvekkeella ilman että koko ajan pitää kytätä), rintapumppu (keskosena syntynyt tyttö ei jaksanut syödä tissistä ensimmäiseen 2,5 viikkoon, joten tissimaito meni tuttipullosta), turvakaukalo jonka voi kiinnittää vaunuihin, kietaisubodyt.

 • miltsu
  Posted at 09:08h, 13 June Reply

  hui kuulostaa hurjalta tuo sinertävä vauva! haluaisitko kertoa mitä oli käynyt? oon aina niin pelännyt että jotain tuollaista kävisi,taidan itekin hankkia kätkyt hälyttimen jos toinen vauva tulee joskus. hui. mitkä sun mielestä sit parhaat liivinsuojat? mä tykkään halvoista, mun mielestä ne on parhaat 😀

 • A
  Posted at 11:36h, 13 June Reply

  Paras: tutti, pinnis, leikkimatto, kapalo, hyvä sitteri ja vaunut, soiva lammas, harsot.

  Turha: itkuhälytin, tuttipullot, imetystyyny, unipesä, osa vaatteista 😄

  Samoja löytyy 😊

 • Heljä
  Posted at 15:53h, 13 June Reply

  Toimivat hankinnat ovat olleet mm. hyvät vaunut, manduka, sitteri ja unipesä, joka edelleen käytössä pinnasängyssä (lapsi 8kk). Kokee turvallisuutta siinä. Käytössä on myös nyt hyppykiikku. Neuvottiin, että tärkeää asentaa kiikku tarpeeksi alas, ettei tule asentovirheitä.
  Talvella oli myös nenän niistäjä superhyvä kun sai vauvan nenän tyhjennettyä räästä flunssa-aikaan. Pelasti meillä monet yöt. Kiitos niistäjä!!! <3 Talvella oli kans kunnon toppapussi vaunuissa erittäin toimiva. Ei tarvinnut stressata onko tarpeeksi vaatetta kun laittoi vain merinovillahaalarin päälle ja pussiin!

  Turhempia hankintoja olleet itkuhälytin kun asutaan kerrostalossa. Odotan että päästään kesämökille, jossa hälyttimelle ehkä käyttöä.
  Imetystyynyn käyttö jäi aika lyhytaikaiseksi, sillä nopeasti oppi käsittelemään vauvaa varmemmin ja kasvaessa lapsi jämäköityi ja helpompi käsitellä. Rintapumppu jäänyt kans käyttämättä.
  Kaikki supersöpöt vaatteet miljoonine nappeineen jääneet vähälle käytölle ja sellaiset koristekengät ja tossut, vaikka ihania onkin <3

Post A Comment