Raskaus ja matala verenpaine

Olen Instagramin Storyssa jo parin otteeseen kertonutkin raskaudenaikaisesta ongelmasta, nimittäin todella alhaisesta verenpaineesta. Jo parin viikon ajan aamupaineet ovat olleet about 85-95/45-60 ja se alkaa jo hieman tuntumaan. Eikä ne paineet päivisinkään kauheasti tuosta nouse. Positiivista on se, että paineet eivät ainakaan ole liian korkeat, mutta voisi ne ihan hieman tuosta kohota.raskaus ja matala verenpaineYleensä viimeisellä kolmanneksella verenpaineella on tapana kohota, mutta omalla kohdallani tämä on pieni haave vain. Tilannetta ei mitenkään helpota myöskään se, että menin googlailemaan, miten äidin alhainen verenpaine voi vaikuttaa myös sikiöön (älä tee samaa virhettä kuin minä). Dosentti Risto Kaaja HUS:n Naistenklinikalta on sanonut, että raskaana olevien ei tulisi automaattisesti välttää suolaa, vaan suolaa pitäisi käyttää raskauden aikana vähintään normaali määrä. Hän toteaa myös, että matalasta verenpaineesta kärsivän pitäisi lisäksi juoda paljon ja jonkin verran jopa lisätä suolan käyttöään, että verivolyymi pysyy riittäävän suurena.raskaus ja matala verenpaineItse teen melko vähäsuolaista ruokaa, koska taloudessamme asustaa myös pikkuihmisiä, jotka syövät samaa ruokaa kanssamme. Olen myös hyvin tottunut vähäsuolaiseen ruokaan, joten suolainen ruoka ei maistu mielestäni edes hyvälle. Nyt olen kuitenkin yrittänyt lisätä omaa suolan käyttöäni ja pistää jopa aamupuuroon ripauksen suolaa sekä juomaveteeni. Ainakaan vielä näillä ei ole ollut kauheasti vaikutusta verenpaineen nousuun, mutta toivottavasti pikkuhiljaa verenpaine alkaisi edes hieman kohoamaan.raskaus ja matala verenpaine

Kaikki vinkit otetaan vastaan kuinka nostaa verenpainetta?

LUE MYÖS

MIKSI EN TEHNYT JOULUSTAMME POSTAUSTA

FLUNSSA TAI VERISYÖPÄ

VAUVOJEN SIUNAUSTILAISUUS

TAVOITTELENKO JOTAIN MITÄ EI OLE OLEMASSA

PAINONNOUSU RASKAUSAIKANA

ROMANTTINEN YÖ

MITEN SAADA VAUVA NUKKUMAAN?

VAUVAN NIMI

MITES SE IMETYS? EI AINAKAAN NIINKUIN KUVITTELIN.

SYNNYTYSTARINA

MITEN VAUVA MUUTTAA PARISUHDETTA

SISKOSTEN ENSITAPAAMINEN

SEURAA MEITÄ  ♥

FACEBOOK INSTAGRAM

Tags:
6 Comments
 • Tiina
  Posted at 22:20h, 15 July Reply

  Minä olen nyt Rv 36, ja näinä kuumina päivinä ihmettelin outoa oloa,väsymystä ja huimausta.. paineet olleet aina alle 120/80, no nyt oli 90/80 ja syke 90! En paljoa näistä luvuista tajua mutta ei ne ihan normit ole. Millaisia oireita sulla on? Sain lääkäriajan ensiviikolle ja se helpottaa mutta pelottaa kyllä kun luvassa on näitä ihania hellepäiviä ja jotenkin yhdistän myös ne tähän huonoon oloon.. kaikkea hyvää sulle raskauteen!

  • fitfunfamily
   Posted at 07:56h, 16 July Reply

   Huh! Sulla kans nyt todella alhaiset paineet ja varmasti osaltaan niistä johtuu huono olo, tai ainakin minulla johtuu. Meillä neuvolassa ohjeistettiin juomaan hyvin ja lisäämään suolan käyttöä, mutta ainakaan itselläni se ei vielä ole juurikaan auttanut. Minulla oireina alhaisista verenpaineista on juuri huono olo ja alkaa huimata todella helposti sekä leposykkeet siellä 100 pinnassa. Tsemppiä sulle kovasti raskauteen ja kiitokset kommentistasi <3 Kerro ihmeessä, mikäli saat lääkäriltä jotain apua alhaiseen verenpaineeseen.

 • Jenna
  Posted at 03:23h, 16 July Reply

  Mun piti yhteenväliin pitää mukana lakua ja salmiakkia matalan paineen takia. Ei tosin taida raskaana ollessa olla se toimivin.

  Ekana tulisi mieleen että ostaa jotain “luontaisesti” suolaista naposteltavaa esim. sipsit. Toisena että tekee semmoista ruokaa missä “kuuluu” olla suolaa normaalia enemmän. Itsellä tuohon kategoriaan menee ekana kananmuna.

 • Hanna
  Posted at 07:03h, 16 July Reply

  Hei. Minullakun on alhainen mutta ei sentäön nuin alhainen itsellä se menee 110/75 rajoilla. Mutta kannattaa koittaa jos tykkäät salmiakista ni joskus syödä ihan salmiakkia. Ja juurikin tämä suolan lisääminen ja juoda myös paljon. Jos suola saa kropassa vallan ni siitä kostautuu turvotus. Mutta kun tasapainottaa ni se pitäs jollain tavalla auttaa. Joka päivä lisäät suolaa ruokaan ni kyl se tasaantuu sieltä vähän ylös.

 • Teresa
  Posted at 10:36h, 16 July Reply

  Sama täällä. Jo ennen raskautta ollut alhainen verenpaine, nyt vielä raskaana vielä matalampi. Ja neuvolassa tietysti heti automaattisesti kehoitettiin välttämään suolaa parhaimman mukaan, johon vain totesin että minun kohdallani suolaa ei kannata välttää.

 • nanna
  Posted at 15:11h, 16 July Reply

  Tsemppiä mataliin verenpaineisiin! Mulla on raskaana ollessa ollut samaa vaivaa jota pidin kurissa ensimmäisessä odotuksessa lääkäriltä saamalla neuvolla; muutama salmiakki päivässä. Nykyäänhän salmiakki taitaa olla siellä vältettävien listalla kyllä ja siksi kuopusta odottaessa hölmönä lopetin tuon “lääkeannokseni”, koska monen asian summana verenpaine hetkessä nousi. Laski sitten vähän turhankin nopeasti yläpäine taas alle 90:n.

  Etenkin näin helteillä juomisen lisääntyessä sitä suolaa saa kyllä yllättävänkin paljon lisätä ennen vaikutusten näkymistä verenpaineessa. Toivottavasti saat kuitenkin apua oloosi!

Post A Comment