Rv 32 ja supistukset | Miten voit itse ehkäistä supistuksia

Rv 32 ja supistukset

En varmasti ole ainut odottava äiti näillä helteillä, joka on saanut huomattavasti enemmän supistuksia kuin normaalisti. Lähes jokainen ilta on mennyt aika mukavasti supistellessa, mutta tuskin ne mitään sen enempää tarkoittavat. Kahdessa aiemmassakin raskaudessa minulla on supistellut hyvin tiuhaankin välillä, mutta kummatkin tytöt kaikesta supisteluista huolimatta ovat olleet täysiaikaisia. En edes osaa olla enää kivuliaista supistuksista huolissani. Kohdallani kyse taitaa yksinkertaisesti olla supistusherkästä kohdusta, mikä reagoi helposti kosketukseen, nestevajeeseen, stressiin ja lämpötilaan. Tässä siis parhaimmat vinkkini, miten saada supistukset vähenemään. Oikeat synnytyssupistuksethan eivät vähene, vaikka tekisit mitä, joten jos nämä vinkit toimii, niin hyvin suurella todennäköisyydellä kyse on harkkasuppareista. rv 32 ja supistukset

Miten voit itse ehkäistä supistuksia?

Juo paljon. Itselläni ainakin kohtu reagoi supistelemalla, mikäli en ole nauttinut tarpeeksi nestettä. Varsinkin näin kuumalla ilmalla on hyvin tärkeää juoda tarpeeksi tai olo muuttuu hyvin nopeasti heikoksi.

Pue säänmukaiset vaatteet. Liian kylmä tai liian kuuma aiheuttaa itselläni runsaasti supistuksia. Välttelen siis mielelläni saunaa ja vielä ilmojen ollessa viileät puin varsinkin vatsan kohdalle tarpeeksi vaatetta.

Älä koske vatsaan, mikäli se aiheuttaa supistuksia. Ensimmäisessä raskaudessa usein hieroin vatsaani supistelujen takia, koska kuvittelin sen rentouttavan ja auttavan. Synnytyksessäni juttelin kätilön kanssa ja hän kertoi, että kohtuun koskeminenkin saattaa toisilla (kuten minulla) aiheuttaa supistuksia.

-Lepää. Jos huomaat supistusten yltyvän esim. urheillessa, niin jätä urheilua vähemmällä. Itselläni imurointi on yksi pahimmista supistusten aiheuttajista, mutta pystyn kyllä imuroimaan, kunhan pidän tarpeeksi taukoja ja vältän ylimääräistä kyykkimistä.

Älä stressaa. Jep, tämähän onnistuu aina niin hyvin, koska stressaamisen pystyy lopettamaan kuin käskystä. Stressi varmasti aiheuttaa supistuksia ja olisi hyvä olla stressaamatta, mutta aina se ei yksinkertaisesti onnistu.

Jos olet huolissasi, niin käy lääkärissä. Kukaan ei pysty sinulle puhelimessa sanomaan ovatko supistukset varmasti täysin vaarattomia vai ennakoivia supistuksia. Minulle sanoi Amelien raskaudessa yksi ihana lääkäri, että turhia käyntejä ei olekaan, vaan mieluummin käyt kerran liikaa kuin kerran liian vähän.rv 32 ja supistukset

Mekko saatu House of Brandonilta

LUE MYÖS

MIKSI EN TEHNYT JOULUSTAMME POSTAUSTA

FLUNSSA TAI VERISYÖPÄ

VAUVOJEN SIUNAUSTILAISUUS

TAVOITTELENKO JOTAIN MITÄ EI OLE OLEMASSA

PAINONNOUSU RASKAUSAIKANA

ROMANTTINEN YÖ

MITEN SAADA VAUVA NUKKUMAAN?

VAUVAN NIMI

MITES SE IMETYS? EI AINAKAAN NIINKUIN KUVITTELIN.

SYNNYTYSTARINA

MITEN VAUVA MUUTTAA PARISUHDETTA

SISKOSTEN ENSITAPAAMINEN

SEURAA MEITÄ  ♥

FACEBOOK INSTAGRAM

1 Comment
  • Susanna
    Posted at 10:06h, 22 July Reply

    Hei. Itse odotan nyt esikoista ja viikkoja 22+5. Supistuksia mulla on tullut suunnilleen nyt kuukauden verran eli aika aikasin ne alkoivat varsinkin näin ensikertalaiselle. Kaksi viikkoa sitten viimeksi ru:ssa tarkastettu, että kaikki on niin kuin pitää, mutta silti huolettaa, että rupeavatko nämä päivittäiset runsaat supistukset avaamaan paikkoja liian aikaisin.. Sinulta kuulin tuosta supistusherkästä kohdusta, ja olen nyt uskaltanut diagnosoida sen itsellenikin. Supistukset kun eivät suoranaisesti tule vain liiallisen rasituksen seurauksena, vaan mulla niitä tulee, vaikka päivän aikana ei olisi tehnyt yhtään mitään raskasta. Olen jopa muutaman kerran keskellä yötä hereillä ollessa muutaman kerran havainnut supistuksen. Myös juurikin tuosta kosketuksesta kohtu ei tykkää vaan melkeimpä poikkeuksetta supistaa jos silittää kädellä alavatsaa. Ja siis minulla nämä supistukset eivät johdu tai ole pahentunut helteestä, olen nyt helteisinä päivinä lisännyt nesteen juomista ihan kunnolla, syön reilusti suoloja päivän aikana ja illalla otan aina kunnon magnesiumannokset, kun nämä ovat kuulema supertärkeitä myös supistusten ehkäisyssä. Olen pienen helpotuksen huomannut, että pahimpina hellepäivänä auttavat kyllä, mutta eivät supistuksia kokonaan vie pois. Joten itselleni nämä sinun supistuskertomukset ovat supertärkeitä, niin uskallan vähän edes ajatella, että joillakin niitä vaan tulee läpi raskauden ilman, että se vaikuttaa mihinkään. Mutta silti pieni huoli on koko ajan.. mullahan siis kroppa ottaa tän raskauden tosi vaikeesti vastaan, kun mä en pysty enää edes tekemään kävelylenkkejä. Ja tämä on tosi kova pala urheilulliselle ihmiselle. Aina suositellaan, että kävely on se ykköslaji raskauden aikana ja se pitää sen peruskunnon kasassa, mutta itselleni se kävely on pahin vatsankipeyttäjä 😔

    Tsemppiä loppumetreille sinulle, aina kiva lukea ja kuunnella näitä sinun raskausjuttuja!

Post A Comment