Sisaruskuvia ja ajatuksia ikäerosta

Sisaruskuvia ja ajatuksia ikäerosta

Ennen Estellan syntymää mietimme usein Domin kanssa, onko neljän vuoden ikäero liikaa. Itkin muutamat itkutkin, koska pelkäsin etteivät lapseni ikinä leikkisi yhteisiä leikkejä eikä heillä olisi toisistaan seuraa. Olin niin väärässä ja murehdin aivan turhaan. Estellan ollessa vauva Amelie halusi aina osallistua hänen hoitoonsa. Estellan kasvaessa tytöt ovat jatkuvasti enenevissä määrin leikkineet yhdessä ja nykyään he leikkivät suurimman osan päivästä keskenään. Olimmepa kotona tai rannalla, niin tytöt saavat hyvät leikit aikaiseksi. Tietenkin Estella on vielä pieni, mutta Amelie osaa hienosti ottaa tämän huomioon, eikä se haittaa heidän leikkejään. Viime syksyn ja kevään meillä oli melkein joka päivä joku kaveri leikkimässä, mutta kesä on mennyt lähes kokonaan vain perheen kesken.sisaruskuvia

Amelien lähtiessä johonkin muistaa pikkusisko sanoa isosiskolleen, että “olet rakas” ja Amelie puolestaan nappaa vähän väliä siskoaan kainaloonsa vain kertoakseen, kuinka hyvä tyyppi ja rakas pikkusiskonsa on. Neljän vuoden ikäero ei ole ollut yhtään liikaa, enkä juuri nyt keksi tästä ikäerosta mitään negatiivista sanottavaa. Pian meillä on kokemusta myös kuuden ja kahden vuoden ikäerosta. Innolla odotamme, miltä elämämme ja tyttöjen sisarussuhteet tulevat näyttämään uuden pikkusiskon synnyttyä. sisaruskuvia

Yhden asian olen oppinut, että sisarusten välinen suurempikin ikäero ei aina tarkoita etteikö lapset olisi keskenään läheisiä. Ihan turhaan olen tirauttanut kyyneleen, jos toisenkin murehtien onko lapsistani toisilleen seuraa.

sisaruskuvia

Ps. Jos haluat vielä ikuistaa tänä kesänä perheestäsi tai lapsistasi aivan ihania kuvia, niin käy ihmeessä tsekkaamassa myös muita Domin ottamia kuvia ja laita viestiä tulemaan. Maksat ainoastaan ostamistasi kuvista, et kuvausajasta, joten et häviä mitään! 🙂 www.alpsinfinland.com

LUE MYÖS

SYKSYN SAAPUMINEN AIHEUTTAA HAIKEUTTA

ÄLÄ HUUDA MUN LAPSELLE!

VOIKO RAVITSEMUKSELLA MAXIMOIDA RASKAAKSI TULEMISTA?

OLISINPA TIENNYT, ETTÄ JONAIN PÄIVÄNÄ NUKUN JÄLLEEN YÖNI HYVIN

MILTÄ TUNTUU, ETTÄ EN MILLOINKAAN SAA POIKALASTA

RASKAUS, PIENET LAPSET JA PARISUHDE

“OLIKO KOLMAS LAPSI VAHINKO?”

LAPSESTA FIKSU RAHANKÄYTTÄJÄ

KUTSUITKO TOISTA HUOMIONHAKUISEKSI? EIKÖHÄN ME KAIKKI OLLA.

SEURAA MEITÄ  ♥

FACEBOOK INSTAGRAM

 

Tags:
,
4 Comments
 • Anonymous
  Posted at 09:59h, 28 July Reply

  Ota huomioon, että pienikään ikäero ei takaa sitä että lasten kemiat kohtaisivat. Oma veljeni on minua vuotta nuorempi eikä meillä ole oikein koskaan synkannut.

  • fitfunfamily
   Posted at 19:54h, 28 July Reply

   Näinhän se juuri menee, että ei se ikäero kerro sitä synkkaako vai ei. Turhaan sitä siis stressata etukäteen. Ja toisaalta vaikka lapsena ei leikit kohtais, niin monella aikuisena välit lähentyy ja toki valitettavasti joskus käy myös päinvastoin.

 • Eräs äiti
  Posted at 23:10h, 29 July Reply

  Meillä lapsia on kolme ja ikäero on alle 2v kumpaankin suuntaan. Se on itseasiassa aika harmillinen ikäero. Vaikka lapset leikkivät pienenä todella paljon hyvin yhteen, mitään varsinaista isosisko- tai isoveliasetelmaa ei ole päässyt muodostumaan. Tällä tarkoitan sitä, että lapset rinnastavat sisarukset vastaamaan omaa ikätasoaan, jolloin ei hyväksytä toisen tekemiä “virheitä”. Jotain tekemistä voi olla myös sillä, että meidän pojilla ei ole toisiinsa nähden minkäänlaista hoivaamisen tarvetta. Jos veli ei osaa ottaa iskuja vastaan jalkapallossa, se tarkoittaa tämän olevan leikkikaveriksi kykenemätön. Karkea vertaus toki, mutta tähän suuntaan ollaan menty nyt kun lapset ovat ohittaneet taaperoiän.

  Teillä on hyvä ikäero lapsilla!

 • Hanna
  Posted at 12:50h, 31 July Reply

  Meidän tytöillä on 5 vuoden ikäero. Nuorempi nyt 6 ja vanhempi 11 ja heillä on käytännössä aamusta iltaan yhteiset leikit. Ikäero itsessään ei vaikuta siihen, leikkivätkö ja viettävätkö lapset keskenään aikaa. Persoonallisuus ja luonne siihen eniten vaikuttaa.

  Hieman ehkä mietityttää, että eikö lasta siunaantunut vain aiemmin vai miksi ikäero venyi 4 vuoteen, jos aina olette kuitenkin haaveilleet, että lapsista olisi seuraa toisilleen?

Post A Comment