Pinnasängystä isojen tyttöjen sänkyyn!

Sänky saatu yhteistyössä Vaunulalta

Kuinka moni vanhempi myöntää jännittäneensä sitä hetkeä, kun taaperolta otetaan laita pois pinnasängystä tai hän siirtyy “isojen” lasten sänkyyn. Meillä tämä tapahtui muutama kuukausi sitten, kun Estella oli toistamiseen kiivennyt pois pinnasängystään emmekä uskaltaneet ottaa riskiä, että hän seuraavalla kerralla tulisi sieltä kasvoilleen alas. Pinnasänky laitoineen oli niin tuttu ja turvallinen, että kyllähän sitä jännitti kuinka yöt uudessa sängyssä sujuisivat. Olimme Domin kanssa katselleet netistä muutamia erilaisia sänkyvaihtoehtoja ja yksi oli ehdottomasti ylitse muiden. Ameliella on minun vanha sänkyni, mikä on käsintehty puinen sänky, missä on kukkia. Halusimme siis myös Estellalle hieman erilaisen sängyn, mistä tyttö tykkäisi. Yksi tärkeä kriteeri meille oli, että sängyn pitäisi olla lähes maantasalla. Pikkuneitimme on niin kova öisin pyörimään, että sängyn ollessa korkeammalla hän varmasti tipahtaisi sängystä lähes joka yö ja jo kymmenien senttien tiputus yöllä voi pelästyttää pikkuihmisen, vaikka häneen ei varsinaisesti sattuisikaan. Tiesimme, että pääsemme kaikki helpommalla, kun sängystä “tipahdetaan” vain parin sentin verran ja neiti pystyy itse kiipeämään takaisin sänkyynsä. Kun näimme Vaunulan talosängyn, niin olimme varmoja, että haluamme sen myös pikkuneidillemme.Kun ensimmäinen yö isojen tyttöjen sängyssä koitti, olimme varautuneet illalla tuntien takaisin sänkyyn viemiseen, yöllä vaelteluun ja siihen, että aamuyöstä viimeistään yksi pikkutyyppi kipittää sänkyymme. Mitään näistä ei kuitenkaan tapahtunut. Estella nukahti illalla tutuun tapaan itsekseen iltarutiinien jälkeen sänkyynsä ja aamulla herätyksen aikaan kuului sängystä huuto :” Ameliee, tuu hakeen Estellaa.” Estella ei ole tähän päivään mennessä tullut kuin kerran aamulla itsekseen sängystä pois. Yleensä hän huutaa aamulla siskoa, äitiä tai iskää hakemaan häntä ja me joko haemme hänet tai sanomme, että on vielä yö, jolloin hän jatkaa uniaan. Yöt ovat sujuneet siis aivan superhelposti. Tottakai välillä hampaiden tullessa tai Estellan ollessa kipeä hän saattaa itkeä useampana kertana yöllä, mutta normaalisti hän ei tarvitse ketään huoneessaan yöllä käymään. Toivottavasti sama meininki jatkuu pikkusiskon synnyttyä.Syitä on varmasti monia, miksi yöt menevät meillä hyvin. Amelie alkoi nukkumaan kokonaisia öitä vasta kolme vuotiaana, joten en todellakaan pidä tätä itsestään selvyytenä. Uskon, että ehkä yksi syy hyvään sängyn vastaanottoon oli varmasti se, että Estella sai oman “majan”, mikä on hänen sänkynsä. Hän tykkäsi siitä kovasti ja menee mielellään illalla nukkumaan. Sänky on sen verran matalalla, että yöllä kieriessään sängyltä lattialle hän ei tipahda kuin pari senttiä ja osaa itse palata takaisin sänkyynsä unikavereidensa viereen. Estellalle nukkumaan meno (päikkäreitä lukuunottamatta) on siis mukava asia ja hän tykkää kovasti omasta sängystään. Olemme myös halunneet pitää sängyn mukavana paikkana, mihin on kiva mennä, joten emme milloinkaan esimerkiksi laita lasta, miettimään (ei niin positiivisia) tekemisiään omaan sänkyyn. Sänky on paikka, missä lueskellaan kirjoja, levätään ja nautitaan olosta. Mikä tärkeintä, sänky on se paikka, mihin illalla rauhoitutaan ja mennään nukkumaan.Kun kuopuksemme tulee siihen ikään, että tarvitsee isojen tyttöjen sängyn, niin luultavasti hankimme samanlaisen (klik). Tämä sänky on riittävän iso, että aikuinenkin mahtuu makoilemaan siihen. Esimerkiksi lapsen ollessa kipeänä on ihana, että voi olla lohtuna ihan lähellä. Sänky on myös aivan maan rajassa, joten lapsi ei pääse tippumaan korkealta. Ja yksi iso syy on se, että meillä ainakin pikkuneitimme tykkää majastaan kovasti ja miellyttäähän tämä äidinkin silmää.

LUE MYÖS

KUULUMISIA SYNNÄRILTÄ

KUN ANTEEKSI PYYNNÖLLÄ EI OLE ENÄÄ VÄLIÄ

SYKSYN SAAPUMINEN AIHEUTTAA HAIKEUTTA

ÄLÄ HUUDA MUN LAPSELLE!

VOIKO RAVITSEMUKSELLA MAXIMOIDA RASKAAKSI TULEMISTA?

OLISINPA TIENNYT, ETTÄ JONAIN PÄIVÄNÄ NUKUN JÄLLEEN YÖNI HYVIN

MILTÄ TUNTUU, ETTÄ EN MILLOINKAAN SAA POIKALASTA

RASKAUS, PIENET LAPSET JA PARISUHDE

“OLIKO KOLMAS LAPSI VAHINKO?”

SEURAA MEITÄ  ♥

FACEBOOK INSTAGRAM

Tags:
,
No Comments

Post A Comment