Treenaaminen synnytyksen jälkeen

Ei, imetys ei ole itsestään sulattanu jokaista tullutta kiloa ja kasvattanut aikaisemmin olleita lihaksia takaisin? Olen kirjoittanut aiemmin postausta, kuinka itselläni toisella kerralla tulleet raskauskilot tuntuivat olevan kymmenen kertaa tiukemmassa kuin ensimmäisellä kerralla. Pelkkä imetys ei enää vienytkään jokaista tullutta kiloa mukanaan.treenaaminen synnytyksen jälkeenTottakai tämä oottaa aikaa ja se on täysin normaalia. Olenhan vatsassani kasvattanut toista ihmistä yhdeksän kuukauden ajan, jonka jälkeen synnyttänyt ja muuntaunut ruoka-automaatiksi, niin kyllähän se saa näkyä tässä kropassa. Siitä huolimatta olen itse pikkuhiljaa halunnut aloitta treenaamisen, sillä oikeasti nautin siitä. Kävimme taannoin Domin kanssa keskustelua halustani aloittaa treenaaminen taas salilla. Kerroin Domille, että en  ole valmis vielä menemään yli kymmenen kilometrin päähän pikkutyypistämme, joten sovimme, että Dom tulee tyttöjen kanssa siihen salin viereiseen puistoon leikkimään treenini ajaksi ja näin Eliana voi nukkua vaunuissa vain n.100 metrin päässä minusta. Voin siis treenata hyvillä mielin ilman stressiä, kun tiedän nuorimmaisemme olevan aivan lähellä, mikäli hänelle yllättäen iskisi jäätävä ikävä (tai siis, jos minulla iskee se jäätävä ikävä).En myöskään koe treenaamista mitenkään rankaksi vauva-arjen keskellä, vaan päinvastoin. Tähän varmasti suurena syynä on se, että vauvamme nukku yöt jo ilman heräämisiä. Olen silti ehdottomasti sitä mieltä, että mikäli et nauti treenaamisesta, niin sinne ei todellakaan ole mikään kiire vauva-arjen keskeltä. Tärkeintä on nauttia pienokaisesta ja perheestä sekä kuunnella omaa kroppaansa armollisesti. Itselleni raskausaika on se aika, jolloin ei treenattua tule ollenkaan, koska olen semi heikossa hapessa. Synnytyksen jälkeen taas olen ollut energinen ja virkeä ja lähdin kiertelemään vauvan kanssa jo osastoa pienokaisen ollessa vain 3h vanha. treenaaminen synnytyksen jälkeen

Juuri synnyttäneen on hyvä välttää:

– Hyppyjä, koska se aiheuttaa painetta lantionpohjaan.

– Tärähtelyä ja nopeita käännöksiä vaativia lajeja, koska nivelten palautuminen ottaa aikaa, jopa yli puoli vuotta.

– Vatsalihaksia ei myöskään tulisi treenata, ennen kuin olet tarkistanut vatsalihasten palautuneen. Nimittäin vatsalihakset ovat synnytyksen jälkeen erillään.

– Uimista ei myöskään suositella tulehdusriskin vuoksi, kunnes jälkivuoto on loppunut.

Muistathan ennen suorien vatsalihasten treenaamista tarkistaa, että lihakset ovat palautuneet. Jos aloitat treenaamisen ennen tarkistamista, voi rako venyä entisestään ja palautuminen hidastua.

Tarkista vatsalihastesi palautuminen näin:

– Asetu selinmakuulle lattialle jalat hieman koukussa

– Aseta yksi tai kaksi sormea suorien vatsalihasten väliin hieman navan yläpuolelle

– Nosta pää ja olkapäät irti lattiasta kohti polvia. Tällöin tunnet vatsalihakset sormien kummallakin puolella

– Mikäli et vatsalihaksiasi tunne, niin aseta kolme tai neljä sormea vatsalihastesi väliin ja toista sama liike

– Löytäessäsi vatsalihasten reunat, tulisi etäisyyden olla n.2,5cm toisistaan eli kahden sormen verran. Tällöin ei ole estettä suorien vatsalihasten treenaamiselle.

– Mikäli väli on suurempi, ei treenaamista tulisi vielä aloittaa.

*Kuvissa näkyvät Hummel :in kengät ovat saatu Color4care :lta. Siellä on muuten tällä hetkellä menossa huimat alet. Sieltä löydät niin käytännölliset tennarit kuin työvaatteetkin. Pääset katsomaan ale-tuotteita täältä.

No Comments

Post A Comment