Lapissa saksalaisella soturilla

Kaupallinen yhteistyö yhdessä BMW-Suomen kanssa.

Wow, mikä matka!

2 valokuvaajaa, 5 päivää, 1500km ja noin 4000 kuvaa. Näistä numeroista koostui Lapin seikkailumme.

Ja Teemu Kallionpää:
1. Oli ilo pitää sinua matkaseurana. Kiitos, kun tulit!
2. Ja kun puhuin saksalaisesta soturista, en tarkoittanut sinua ;-P

  1. Ja kyllä, otin sinut mukaan pääosin siksi, että tarvitsin mukaani blondin hyvännäköisen suomalaismiehen, joka voi kääntää minulle tätä vietävän kieltä ;-DLinkitän Teemun Instagram-tilin postauksen loppuun. Hän on mahtava valokuvaaja ja vielä parempi ystävä. Käykää siis ihmeessä seuraamassa, tykkäämässä ja kommentoimassa hänen tiliään!

Kuvasimme kädellämme istuvia lintuja ja vaikuttavaa Riisitunturin kansallispuiston näkymää lumesta taipuneine puineen,  saimme kaikki toivomamme kuvat Myllykoskella, teimme autollamme donitseja ja juutuimme sillä lumeen. Jos minun täytyisi kuvata BMW X4:ää yhdellä lauseella, se olisi tämä: Todellinen saksalaissoturi, joka on aina keskittynyt ja valmis antamaan vielä vähän enemmän. Tuo on todella se tunne, mikä autosta jäi ja ensimmäisen päivän jälkeen sille jopa muodostui jääparta ;-).En yleensä halua kirjoittaa vain arviota autosta, mutta tähän postaukseen oli ihan pakko lisätä kuvien lisäksi myös statiikkaa. Statistiikan lisäksi annan kuvien puhua puolestaan. Minun täytyy sanoa, että hieman rakastuin tähän autoon. Mutta, tässä statistiikkaa: Minulle tämä X4 SUV-Coupe on optimaalinen auto, sillä se jaksoi tämän pätkän täydellisesti. Sillä on massiivinen etuosa ja juuri tämä on yksi asia miksi rakasta BMW:tä. Auton etuosa saa auton näyttämään vahvalta ja etenkin tässä M Exterior -versiossa, mikä meillä oli matkassa mukana. Jos katsot alustan siluettia, näet miten elegantti se voi silti olla. Auton sisätilat olivat todella mukavat ja sporttiset. Kojelaudan nopeusmittari, nopeusrajoitukset ja navigaattori eivät ole vain mukava lisä, vaan auttoivat minua pitämään katseeni tiessä. Niiden tärkeys korostui lumisella ja sumuisella säällä.

Kun sanoin, että BMW on kuin keskittynyt soturi, tarkoitin että minulla ei koskaan ollut kontrollin menettämisen pelkoa. X-Drive ja ESP:n kaltaiset järjestelmät pitävät hyvin huolta siitä, että pysymme turvallisesti tiellä myös silloin, kun alla ei ole nastarenkaita. Ja jos haluat pitää vielä enemmän hauskaa, voit vaihtaa sportti-vaihteelle. Tällöin tuntui, että X4 pystyy aina vielä vähän parempiin suorituksiin, kaasu menee vielä hieman enemmän pohjaan ja neliveto vastasi joka kerta vielä edellistä suuremmalla voimalla.  Ja silti juutuimme lumeen!

Oli reissumme viimeinen päivä ja olimme tunti ennen kotiinlähtöä Lammintuvan parkkipaikalla, jossa olimme juuri olleet husky-ajelulla. Parkkialueiden välillä oli lyhyitä pätkiä normaaleja teitä ja autoa ei ollut mahdollista kääntää. Tiellä oli auto, joka ei päässyt peruuttamaan ja tie oli tukossa. Hetken odotettuamme ajattelin, että tien sivulla oleva lumi ei olisi liian syvää ja X-Drive auttaisi toisen puolen autosta tien toiselle puolelle. Lunta näytti olevan saman verran joka puolella ja en nähnyt, että tien päättyessä oli noin 30cm kuoppa. Jäimme kiinni tähän kuoppaan ja joka kerta koettaessani mennä hitusen eteen- tai taaksepäin, menimmekin vain syvemmälle. Näin sieluni silmin jo itseni kaivamassa autoa kuopasta tai pyytämässä häpeillen jotakuta avuksi vetämään tämän BMW X4 nelivetomme pois lumesta. Peläten kumpaakin näistä vaihtoehdoista, koitin vielä viimeisen kerran ja tällä kertaa renkaat täysin tielle päin käännettynä täydellä teholla. Auto kirjaimellisesti hypähti takaisin tielle ja me pelastuimme. En olisi ikinä uskonut joutuvani näin lähelle kuolemaa Lapin reissulla.

-Dom

Ps. Teemun Instagram-tili löytyy täältä

LUE MYÖS

VINKKEJÄ VAUVAN KANSSA LENTÄMISEEN

TAVOITTELENKO JOTAIN MITÄ EI OLE OLEMASSA

MITEN SAADA VAUVA NUKKUMAAN?

SYNNYTYSTARINA

SEURAA MEITÄ  ♥

FACEBOOK INSTAGRAM

—– English —–

 

Wow! What a great trip!

2 Photographers, 5 days, 1500km and about 4000 pictures. Those are the numbers of our Lapland adventure.

 

And Teemu Kallionpää: 1. Thank you so much for coming with me, it was a pleasure!

  1. No, I don’t mean you with the  Germanic Warrior ;-P
  2. And yes, I took you with me mainly because I needed a blond, good looking Finnish guy, who can translate this freaking language for me ;-D

 

I will link Teemu’s Instagram account in the end of the post, he’s a great photographer and even a better friend. I would be happy about everybody who takes a look at his account and gives him some love there.

 

We shot birds sitting on our hand, the impressive landscape of Riisitunturi National park with its snow bended trees, we got our bucket list shots at Myllykoski, made donuts with our car and got stuck in the snow with it.

 

If I had to describe the BMW X4 in one sentence, it is: A true Germanic Worrier, who always stays focused and is always ready for a bit more. That’s exactly the feeling I’ve got and after the first day it even had a frozen beard ;-).

 

Honestly, I don’t wanted to write a review about the car, I wanted to include just a few statistics into my Lapland trip post and let the pictures speak the rest. But, I really have to say that I have fallen in love with this car a bit. So I will just do it now ;-P.

 

For me, the X4 is optical a SUV-Coupe mix and makes this stretch perfectly. It has one of the most massive fronts a car could have and that’s exactly one of the things I love on the BMW: the front alone makes the car look strong, especially in the M exterior version we have had. If you look at the fine lines of the chassis from the side you see how elegant it can still be.

 

The interior was absolutely comfortable and still sporty. The projection of the speed, speed limit and navigation on the front window is not only a nice gadget for me, but it helped me to keep my eyes on the road which was really important on the snowy streets and foggy weather.

 

What I meant when I said that this BMW is always focused, is that I never had the feeling I’d lose control. X-Drive and systems like ESP have done a great job keeping us, even without spikes, safe on the track. And if you want to have even more fun, turn on the sport mode. That was the point when I got the feeling that the X4 can always do a bit more, the gas pedal would go a little lower every time I pushed it and the four-wheel drive responds every time with even more power.

 

And still we got stuck!

 

It was on our last day just an hour before we started to head back home, on the parking lot of Lammintupa, where we had had our husky ride before. There were parts of normal roads between the parking areas and there was a car that was not able to turn around. It wasn’t really safe to reverse and therefore it blocked most of the road. After waiting for a time I decided that the snow on the sides wouldn’t be too deep and the X-Drive would do the rest when driving the half of the car over the border of the street. What I didn’t see, because it seemed like there was the same amount of snow everywhere, was that after the street there was a slight drop of about 30 cm. So, we got caught in that pit and every time I tried to slightly reverse or go forward, we only drifted deeper into the snow. I already saw myself digging or at least asking the shameful question if somebody could pull your BMW X4 four-wheel out of the snow. Afraid of either one of those options, I gave it a last try, but this time forward with fully turned wheels to the street and full power. The car literally jumped back to the road and we were saved. Never thought I would come so close to death in Lapland.

No Comments

Post A Comment